Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ўе обсъждат дали маските да станат задължителни и на открито
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 09:02 / 20.10.2020 оментари (36)1221
©
ѕрез последните седмици ћинистерството на здравеопазването идентифицира проблем в комуникаци€та между отделните структури по отношение на справ€нето с COVID-19. “акъв пример е забавеното привеждане на пациенти от едно лечебно заведение в друго, бързото осигур€ване на лични предпазни средства или Velkury (ремдесивир) при недостиг в конкретна болница и други подобни организационни дефицити.

ѕо тази причина през следващата седмица със заповед на здравни€ министър ще бъде създаден Ќационален логистичен център, чи€то задача ще бъде адекватното преодол€ване на затруднени€ в системата. ÷елта е на всеки пациент да бъде осигурена качествена и навременна медицинска грижа. ÷ентърът ще има 24-часов режим на работа, като държавата условно ще бъде разделена на шест региона със съответните административни области. ѕри възникване на казус Ќационални€т център ще съдейства за навременното му решаване. “ова стана €сно от думите на министъра на здравеопазването проф.  остадин јнгелов при посещението му в Ѕлагоевградска област.

јналогично логистично затруднение министърът установи и в област Ѕлагоевград Ц по отношение легловата обезпеченост в ћЅјЋ-√оце ƒелчев. Ћечебното заведение почти не разполага със свободни легла, докато във всички други лечебни заведени€ в областта† Ц ћЅјЋ "ёгозападна болница Ц —вети ¬рачУ, ћЅјЋ - –азлог и трите болници в областни€ център са налице достатъчно легла за болни с COVID-19. —лед заседание на ќбластни€ кризисен щаб беше решено в √оце ƒелчев да бъдат разкрити още 10 легла, а при евентуалното им запълване пациентите да бъдат обслужвани от най-близкото лечебно заведение - болницата в –азлог.

«а да бъде преодол€н дефицитът на медицински кадри в областта, ще се търси възможност студентите от ћедицински€ колеж в Ѕлагоевград да стажуват в благоевградските болници. ўе се работи и в посока лекарите-специализанти, които имат сключен договор с болницата в √оце ƒелчев, но са на стаж в столицата, да подпомагат колегите си в ћЅјЋ "»ван —кендеровУ.

" метовете на всички общини могат да взимат самосто€телни решени€ за налагане на допълнителни противоепидемични мерки, като целта е намал€ване кривата на заболеваемостта в областтаУ, съобщи областни€т управител на Ѕлагоевград Ѕисер ћихайлов.

¬ отговор на журналистически въпрос относно носенето на маски на открито здравни€т министър коментира, че е получил множество предложени€ за въвеждане на такава м€рка както от родителски организации, така и от медицинското съсловие. “емата ще бъде разгледана на онлайн заседание на експертните съвети по инфекциозни болести и епидемиологи€. "Ќе говорим за ограничаване, затвар€не или лимитиране, а за м€рка, ко€то има за цел да спаси възможно най-много хора и да запази здравето на медицинските специалисти, за да има кой да ни лекува на първа лини€, денонощноУ, уточни проф. јнгелов.

¬ рамките на ден€ здравни€т министър посети лечебни заведени€ в област Ѕлагоевград и на м€сто дискутира с екипите създадената готовност за справ€не с COVID-19.ќще по темата: общо новини по темата: 13521
14.08.2022 »
13.08.2022 »
12.08.2022 »
12.08.2022 »
12.08.2022 »
11.08.2022 »
предишна страница [ 1/2254 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
«имата дойде и “иквата отново ще започне с пароди€та (не ,че е спирал н€кога)...
0
 
 
¬ »спани€ сме с маски на открито от повече от месец! » никой не си позвол€ва да не носи! Ќе е при€тно, но е така!
0
 
 
Ќай-добре да си ги залепим с "капчица". ’ем н€ма да €дем, хем н€ма да говорим...
0
 
 
ƒа станат задължителни и у дома в бан€та ,и на онова м€сто също, предлагам! рЯШЖрЯШЙ
0
 
 
ўе е поредни€ апсурд!— жената,на €зовира,или на разходка,в планината и двамата с маски!ѕосле,българите,не в€рват в коронавируса!«ащо,ли!?
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.


ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јвгуст 2022 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
Ћ€то 2022
¬ойната в —ири€
“¬ и шоу сезон 2022/2023 г.
јкадемично гребане и кану-ка€к
ѕарламентарни избори 2022 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: