Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще отнемат ли колите на пияни и дрогирани шофьори?
Автор: Екип Burgas24.bg 09:10 / 12.04.2022Коментари (5)509
©
Предложение предвижда да се отнемат колите на пияни и дрогирани шофьори. Според експерти обаче подобна мярка трудно ще проработи.

"Всяка мярка, която ще доведе до по-малко катастрофи и загинали, има смисъл. След като си употребил алкохол или наркотици – това е умишлено престъпление", коментира Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред Нова телевизия.

Според него обаче има опасност да се стигне до неприложимост на подобна мярка. Например ако автомобилът не е собственост на човека, който се е качил пиян или дрогиран зад волана.

"Тази идея е стара и е чист популизам. В последния ден е и плод на кризисен пиар от страна на прокуратурата", коментира адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов.  

По думите му решение на КС дава отговор на въпроса може ли да бъде наложена подобна мярка. "Решението е блестящо мотивирано. Подобна мярка може да създаде повече проблеми, отколкото да реши такива", каза Йорданов. "Представете си, че автомобилът е лизингов. Как ще конфискуват на търговско дружество автомобила", заяви Емануил Йорданов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
Трябва аз подкрепям,понеже това е крайната мярка,която ще намали броя на катастрофите,но за съжаление корупцията и малоумщината на някои дърпат назад този закон да не се въведе.Все пак сме България...
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
Ама много сте хитри като лисици и вие все да се взима и съди и после и разноски по дела ама нали сте си тъпанари. Кво праим глупаци ако тестът е положителен а кръвния отрицателен както хиляди случай има с нашите измислени тестове с който се цели само сплашване на шофиори и издевателстване на фурашки над шофиори. Та после кво праим в тоя случай ще разоря държавата за пропуснати ползи полицаичетата също ще го издухат а недай си колата да е служебна говорим за хиляди лева в неустойки заради такива злобни комплексирани глупаци като вас който нямат в главата си нищо смислено да ви го напиша да знаете.хилядито левове и разноски и глупости ще дойдат от нашите джобове на данакоплаците ама с толкова глупаци в парламента а и навсякъде както се вижда не ни чака нищо добро освен мизерия
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
Мръсни адвокатчета! Ако автомобила не е на пияния или дрогирания, собственика му да си го съди и си търси парите от този, на който го е предиставил. Елементарно Уотсън!
0
 
 
Еми ето така. Щом той кара служебен или чужд автомобил ще се накаже и собственика, защото му го е дал. Да се научат бащите да не си дават колите, на малките им лекенца.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: