Ще похарчим около 35 млн. лева около Великден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:58 / 26.03.2015
871
Около 35 млн. лева ще похарчат по Великден българите, които искат да посрещнат празника извън дома по родните курорти, прогнозира за "Монитор" Румен Драганов, шеф на Института за прогнози и анализи в туризма. Средната цена на туристическите пакети за почивните дни около светлия празник е около 220-250 лева, а освен това хората правят и други различни разходи. Около 35 хиляди нашенци ще пресекат границата, за да празнуват в чужбина. Основната дестинация е Гърция, но част от хората ще се насочат също така към Македония и Сърбия, защото също като нас те са източноправославни християни и посрещат богато празника. Хората, избрали да посрещнат Великден извън дома, отсядат най-често в балнео, СПА и уелнес хотелите, сочат наблюденията на експерта.

Най-много ще намажат от ситуацията хотелите със СПА екстри, които се намират в зимните курорти. "Новите българи", които имат възможност да почиват активно, предпочитат да посещават места, където да се възстановяват бързо и да спортуват. Освен да се поглезят с повече грижи за тялото си, много туристи са избрали да отседнат в зимните ни курорти, защото там все още има отлични условия за ски, които по първоначални прогнози ще се запазят до великденските празници.

Туристическите компании вадят в последните две седмици преди празника все повече великденски оферти на половин цена.

В този случай при тридневен престой гостите получават и празничен великденски обяд с местни специалитети. Около 160 лева излиза тридневен престой на база ол инклузив в четиризвезден гръцки хотел.

90 лева излиза двудневен курс за майсторене на козунаци в кулинарно училище. Организаторите обещават да разкрият на учениците си всички тънкости по приготовлението на сладките хлябове, освен това осигуряват всички необходими продукти

за изработката им. Вече са налични и първите оферти за великденската трапеза. От понеделник са пуснати предложения за печено агнешко, като цената е 60 лева за 2,5 кг месо, гарнирано с кило дроб сарма и зелена салата за четирима. Единичната порция пък може да се вземе за 11 лева, като най-нетърпеливите вече са грабнали първите ваучери.


Виж коментарите (2)

Още по темата (54):
14.04.2017 Разпети петък е
19.04.2015 Тонове козунаци и яйца отиват на боклука след Великден
16.04.2015 БАБХ бракувала 645 кг храни около Великден
15.04.2015 Близо 1200 лв. събраха от Великденския базар в Созопол
14.04.2015 Българите изхарчили почти 400 млн. лева по Великден
13.04.2015 Очаква се натоварен трафик по всички главни пътища у нас
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).