Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще повтарят ли двойкаджиите от 1 до 4 клас?
Автор: Екип Burgas24.bg 13:05 / 20.12.2022Коментари (1)454
©
Спор се разрази между депутатите в образователна комисия за това дали да повтарят слабите ученици от 1 до 4 клас. Законът за предучилищното и училищно образование не е съвършен и не е свещен. Това заяви Красимир Вълчев от ГЕРБ по време на заседанието на ресорната парламентарна комисия, която обсъди три проекта - на ГЕРБ, "Демократична България" и "Възраждане".

Спорният момент е повтаряне на клас на слабите ученици от 1 до 4 клас на "Възраждане". Учебните програми не акцентират достатъчно в съдържателен план, според него. Не можем да си позволим изключваща система на образование, смята Вълчев. В същото време има достатъчно деца в риск без подкрепа от семействата. Не е включваща системата, която избутва, каза Вълчев, който настоява, че трябва да се намери баланса.

Той се обяви още за ежегодна атестация на директорите. Системата трябва да стимулира и учителите, и учениците да бъдат, не да имат, иска Красимир Вълчев и настоя за регламентиране на атестацията на директорите.

Мукаддес Налбант от ДПС не е съгласна учениците от 1 до 4 клас за повтарят. Кой е виновен за това, че децата не са подготвени, попита тя, а отговорът, според нея, е - родителите и учители. Децата обаче не трябва да носят вината за това. ДПС е за атестирането, но трябва то да е ефективно. За Налбант мандатността на директорите не е лошо предложение, но попита дали чисто физически е възможно ежегодно атестиране. За нея това предложение трябва да се прецизира.

Пътят към ада е посипан с добри намерения, предупреди Николай Денков като заяви, че предложението на "Възраждане" води към ада. Но харесва идеите им за патриотичното образование. Това обаче не било достатъчно да се подкрепи законът на "Възраждане". Така или иначе е много патриотично образование в българското училище, поясни позицията си той, цитиран от News.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много грешен подход да не се повтарят класове. Пример при мен: Кандидат за работа има завършен седми клас, но не знае нито да чете, нито да пише. Значи по образование не е покрил половината от първи клас. Та според мен един ученик за да мине в по-горна степен на образованието трябва да покрие някакъв минимум от по-долната степен. Иначе не става. Кухо и фалшиво образование.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: