Ще стимулират концесионерите, за да станат безплатни чадърите и шезлонгите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:26 / 19.08.2015
1041
Ще има нов начин, по който да се определя цената на чадърите по плажовете. Това коментира след заседанието на кабинета регионалният министър Лиляна Павлова. От думите й стана ясно, че кабинетът планира стимули за концесионерите на плажове.

Нов елемент от оценката на концесионерите ще бъде цената на чадърите и шезлонгите, която в момента варира от 5 до 60 лева. Павлова подчерта, че за да се стимулират концесионерите, ще бъдат давани повече точки на тези, които предлагат въпросните услуги безплатно или предоставят свободна - безплатна площ.

"Който предлага максимално ниска цена или максимално голяма безплатна площ, или безплатно ползване на чадъри, да получава и по-голям брой точки и самата ставка, която той заплаща като концесионна такса на държавата, да си я изчислява като финансов поток на реалистичен брой туристи от едната страна и от друга страна - да се изчислява спрямо приходите от търговски площи и заведения, което би следвало да е и основата", добави министър Павлова.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Мним адвокат печели на гърба на неграмотни хора, пострадали при к...
Задържаха младеж, дрифтирал около паметник
Зрелостниците ще получат всички точки от проблемната задача от ма...
Почина най-тежкото българче, което на 12 беше 190 кг
Много плажове може да останат неохраняеми
Какъв е размерът на трите вида пожизнени пенсии?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).