Сидеров ще гладува в ареста, задържането му било незаконно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:51 / 17.11.2015
890
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата. Очаква се той да бъде изведен от сградата на столичното следствие всеки момент.

Пред Дарик адвокатът на Сидеров Явор Нотев съобщи, че клиентът му обявява гладна стачка. По думите му Волен Сидеров бил казал на конвоиращите го полицаи да не му носят храна и вода, тъй като обявява гладна стачка заради незаконния си арест.

Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов пристигнаха пред сградата на столичното следствие тази сутрин около 10.00 ч. Миналата седмица те бяха призовани, за да им бъдат предявени постановленията за привличане като обвиняеми заради нахлуването в НАТФИЗ на 23 октомври.

Заради поредицата от ексцесии, които Сидеров и Чуколов предизвикаха в рамките само на няколко седмици около изборите, те се разделиха с депутатския си имунитет, а главният прокурор Сотир Цацаров дори поиска Народното събрание да разреши тяхното задържане.

Очаквано това предизвика мощна ответна реакция от страна на симпатизантите на "Атака", които бяха докарани с автобуси малко преди 10.00 ч. Те бяха обградени на метри от входа на сградата на следствието. От другата страна бяха отцепени и журналистите и фотографите.

Полицейското присъствие в района остава изключително засилено. От рано зад оградата на двора на Столичната следствена служба беше ситуирана и група служители на Специалните полицейски сили, звеното на полицията, което се намесва само при тежки безредици.

Полицейските служители бяха призовани неколкократно от протестиращите да проявят разум и да не спират поддръжниците на "Атака" да стигнат до входа на следствието, чуха се дори критики, че вместо да охраняват границата, те са докарани тук.

Поддръжниците скандираха повече от два часа "Волен е герой, Чуколов и той". Те скандираха и искания за оставка на правителството, както и на президента.

При пристигането си Волен Сидеров от специално изградена трибуна, от която изнесе реч, беше категоричен, че случилото се е безпрецедентно. "Искат да ни махнат от политическата сцена, когато се приемат важни неща", каза той.

Сидеров се спря пред медиите само за минута, за да каже, че на тази дата преди два месеца се е родил сина синът му, и решението на прокуратурата да го призове и арестува точно днес, не е случайно. Възмездие ще има, категоричен беше Сидеров.

"Възмездие ще има", беше категоричен на финала Волен Сидеров.

Симпатизантите му пък се заканват, че ще атакуват полицейския кордон, за да не позволят Сидеров и Чуколов да бъдат конвоирани до сградата на бул. "Г.М. Димитров".


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).