Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сигнал: Хем хубава пенсия, хем суперзаплата
Автор: Екип Burgas24.bg 20:28 / 13.03.2022Коментари (14)1037
©
Докога реформата в средното образование у нас ще бъде отлагана? Това попита в сигнала си до Plovdiv24.bg редовен читател на медията ни. Поводът според него да се свърже с нашата редакция са думите на министър Николай Денков, че трябват реформи, за да се повиши качеството на висшето образование в България.

Пловдивчанинът твърди, че реформи са нужни не само при висшите учебни заведения, а и в гимназиите. "Здравейте! Ще задам на хората, свързани с управлението на образованието у нас - докога на длъжността "Директор" ще продължават да се държат хора, отдавна навършили пенсионна възраст?

Кога ще започне да се дава път на младите и амбициозни хора? От една страна, въпросните директори с дългогодишен стаж хем взимат хубава пенсия, хем и доста добра заплата. Толкова ли е богата държавата ни, че да търпи подобно положение. Примери има много, включително в Пловдив и областта. Да им благодарят за свършената работа (която невинаги е чак толкова много) и да ги освобождават".

Какво от своя страна синдикат "Образование“ можете да си припомните тук.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
много е вярно написаното за съжаление
+3
 
 
Логично е в сектори, в които няма недостиг на работна ръка хората да се пенсионират като навършат години и стаж.Така ще има работа за младите. Аман от дъртаци, които са окупирали всички позиции по върховете - в БАН, в университетите, в училищата, и навсякъде в държавната администрация! Карат по стари схеми и учебници - не се развиват, мотивират или вдъхновяват, а само тормозят деца, студенти и служители. И енергия нямат.
на 14.03.2022 г.
+2
 
 
Трябва промяна в закона . Държавен служител или чиновник останал да работи да избира пенсия или заплата.Същото се отнася и за охранителите. Ако е в производството може и двете.
-2
 
 
То пък едни даскали, истински джендъри и проститутки.
+2
 
 
Нетрябва да се обиждат пенсионерите, трябва да са толерантни и да дадат на младото поколение път...повечето млади сме със заеми наеми и тн...ние гледаме семейства вие вашият собствен гъз, понеже младите от фамилията неразчитат на вас, а на собствените си средства...БЪДЕТЕ УМНИ
Aнонимен
на 14.03.2022 г.
+1
 
 
ТЪЙ Е НАЙ СЛАДКО ХЕМ ПЕНСИЯ ХЕМ ЗАПЛАТА И ВЪЛКА СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО. ВЪВ ВАРНА Е СЪЩОТО
Aнонимен
на 14.03.2022 г.
+1
 
 
ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ПЕНСИОНЕРИТЕ РАБОТЯТ А ЗА МЛАДИТЕ ХОРА НЯМА РАБОТА ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА Е ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ АДМИНИСТРАЦИИ
на 13.03.2022 г.
+1
 
 
Това ми напомня комунистически донос. Вярно е, че повечето назначения са политически, но да виждаш проблем, че някой получава дивидент за дългогодишно внасяне на вноски ( пенсия) и възнаграждение за положен труд ( заплата) си е чисто заяждане и завист. Че тръгнал и анонимки да пуска. Нещастник.
0
 
 
Преди нова година правителството на Петков прекрати договорите на много работещи пенсионери в други сфери. Навярно това лято ще освободят и пенсионерите в образованието. Наистина, не е редно директори на училища, да са хора които са от времето на Живков - има дори и доносници на ДС сред тях. Нека се даде път на младите!
Aнонимен
на 13.03.2022 г.
+1
 
 
Пенсията се получава за това което си свършил в трудовия си стаж, а заплатата за това, което вършиш в момента. И двата разхода така или иначе трябва да се случат. След като има право на пенсия, зночи трябва да я получава. Ако работи, значи трябва да получава заплата. Това е. Мисля даже, че в крайна сметка за държавата са по-евтини работещите пенсионери, защото те не плащат осигуровки (които пак държавата ги плаща, когато са държавни служители)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
49-ото Народно събрание
Детска болница в Бургас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: