Сигнали за отвличане на момичета по спирките във Варна всяват паника, ето коментара на полицията!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:34 / 06.02.2020
1176
Преди ден на редакционния имейл на Varna24.bg бе получена информация за нападения и отвличания на момичета, чакащи по автобусни спирки в различни части на Варна. До медията ни бе изпратена и снимка на младежи, пътуващи в автобус, за които се твърди, че са лицата, обвинени за отвличането.

Ето и част от съдържанието на изпратената информация без редакция:

"Съобщението обикаля инстаграм сторитата на много момичета в последните няколко часа, първо е качено от момиче, чието име няма да споменавам, което днес е било нападнато от съответните “мъже", но е успяло да се спаси. Тя е имала късмет. Други, които са им ставали жертви, обаче са дрогирвани, изнасилвани и изоставяни на улицата без дрехи.

Съответните мъже са на възраст между 18 и 20 години. Ходят по спирките около Катедрала и кв. "Владиславово", набелязват си момиче и започват да в разпитват, кой набор е, от кое училище е, молят за цигари, а когато не им се получи, вдигат момичето и я вкарват в червена кола.

Подавани са сигнали в полицията, но никой нищо не прави!!!"

Сигналът бе изпратен от медията ни до ОД МВР-Варна, откъдето получихме следният отговор:

"По повод публикации, появили се през последната седмица в социалните мрежи и последвали множество коментари, снимки и споделяния, свързани с твърдения за отвличания на непълнолетни момичета от автобусни спирки във Варна, уточняваме следното. В подразделенията на ОДМВР – Варна сигнали с подобно съдържание не са подавани, не са регистрирани и такива инциденти, както през последната седмица, така и през цялата предходна 2019 г. 

Напомняме, че чл. 326., ал.1 в Наказателния кодекс на Р България гласи: "Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години“. 

Сигнали и съобщения за произшествия или противоправни деяния гражданите следва да подават на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).