Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Силвия Рашкова - художник-пирограф, който не се страхува да се гмурне в дълбините на живота
Автор: Ваня Кузманова 10:36 / 26.03.2023Коментари (0)996
Силвия Рашкова на първо място е ентусиаст. Човек, който обича да обича всичко, което прави. Тя е инструктор по свободно гмуркане и художник-пирограф.

"През годините съм разбрала, че начинът да правиш наистина качествено нещата, с които се занимаваш, е да избереш да правиш това, което обичаш. Колкото повече правим неща, които не искаме и нямаме желание, това води до повече проблеми - здравословни или емоционални, които влияят на нас и на целия ни живот", каза Силвия Рашкова пред камерата на "Фокус".

С пирография започва да се занимава преди 4 години, а от малка обича да твори.

"Причината да започна да се занимавам с нея е много интересна. Исках да имам поне две здрави чаши за вино вкъщи, защото ги чупих постоянно, и реших, че ще си направя поставка за вино за стена. Измайсторих я, но ми стоеше много празна, така всъщност се озовах с първия си пирограф в ръка", разказа Силвия.

Сподели, че е доста активен човек в ежедневието си и в резултат на това има нужда понякога да се откъсне.

"За мен начинът да си почина е да се изолирам от света и това се случва, когато се фокусирам в мой артистичен проект. В случая с пирографията има още няколко обстоятелства, които са важни, защото самата тя е работа с дърво. Когато горим дървото, работим с естествени материали, което ни кара да се чувстваме добре, защото в крайна сметка сме създадени от природата. При горенето на дървото се излъчва специфична миризма, която малко или много свързваме с наши детски спомени - камина, горене на дърва, огън. Това почти винаги е положителна и успокояваща асоциация", каза още тя.

Силвия има опит и с паник атаките. Тя сподели, че с тях са познайници от преди 6-7 години. При нея те се отключват вследвие на много силен стрес - чисто емоционално и физически, неща, с които не е успяла да се справи.

"Проблемът е, че много хора или не осъзнават, че има паник атаки или се притесняват да говорят за това. Хората обикновено казват: "Стегни се, нищо ти няма". Обикновено, когато се случи, хората получват много силно сърцебиене и казват, че не могат да дишат и им се замайва главата. Те не знаят какво да правят в такава ситуация и не знаят, че замайването се получава от прекомерното дишане. С паник атаките можем да се борим, но първо трябва да открием какво ги причинява. Когато намерим да правим нещо хубаво в живота си, ние неутрализираме стреса в ежедневието си и съответно шансът за паник атаки е по-малък", разказа тя.

Справянето с паник атаките за нея е дошло с кардинална промяна на живота, когато е премахнала от него всичко, което ѝ е пречило и натоварвало. "С премахването на негативните неща от живота ни и с изливането от зоната ни на комфорт, ни се случват наистина хубавите неща", допълни Силвия.

На финала на нашия разговор тя сподели, че бъдещето е много непредсказуемо и е хубаво да имаме планове, стремежи и мечти, защото това ни кара да вървим напред, но в крайна сметка нямаме никаква идея какво ще ни предостави животът.

Вижте повече във видеото.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Свлачище в "Сарафово"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: