Силвия от Родопите отстъпи стаята си на Наталия от Киев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 11.05.2022
825
"Бях резервирала стая в хотел в "Слънчев бряг“ за едноседмична почивка през юни. Непосредствено след края на учебната година, нещо като подарък за сина ми. Следейки новините, че украинките не искали да освободят хотелите след 31 май, звъннах на рецепция да попитам дали всичко с моята резервация е наред. Служителката ми каза, че имат леки притеснения, но трябвало да бъда спокойна за моята почивка и, че в краен случай щели да ни настанят в друг хотел на същата верига, ако се наложи“, разказва Силвия от Кърджали.

"Казах си – Сиси, тази работа не е работа, а си гарантирай почивката в Комотини от рано – тази отстъпих моята стая на някоя украинка, а аз и детето ми ще почиваме в Гърция“, добавя тя.

Украинците искат да останат в хотелите по морето и след края на май, когато правителството ще спре да плаща на хотелиерите по 40 лева за бежанец. В същото време в Слънчев бряг вече пристигат първите туристи и много от хотелите с бежанци имат резервации с туристи. В Слънчев бряг притеснени са както хотелиерите, така и украинците, пише 24rodopi.com

"В момента се създава една лека паника между тях. Съответно хотелиерите и туроператорите сме притеснени, защото отказваме резервации за летния активен сезон. Имаме едно предложение хотелиерите - всеки, който може, да предостави част от своята база за активния сезон", коментира хотелиер.

Това обаче може да се случи само ако правителството удължи програмата. За това настоява и Наталия от Киев. Тя се надява да може да остане в хотела поне до есента.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4313):
15.05.2024 Блинкен свири на китара и пя в бар в Киев
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).