Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Симеон Сакскобургготски няма претенции за обезщетения относно имотите си
Автор: Екип Burgas24.bg 15:13 / 02.08.2021Коментари (1)1374
© Фейсбук
Симеон Сакскобургготски няма претенции за обезщетения за неизползването на имотите му по време на комунистическия режим, защото е наясно, че те ще бъдат "платени от българския народ“, който "няма никаква вина“ за случилото се.

Това се казва в официално "съобщение от секретариата на Н.В. Цар Симеон II“, публикувано на официалния сайт на бившия български премиер този понеделник по повод "злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти“ след решението на САС.

Изявлението е разпространено след решението на Софийския апелативен съд от 27 юли, според което българската държава няма никакви основания да претендира за собственост на резиденция "Врана“ и парка около нея. Това решение отмени по-рания акт на СГС, който определи като собственик на имота МРРБ.

"Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи. Нещо повече – Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение“, се казва в съобщението.

От "секретариата на Н.В. Цар Симеон II“ отбелязват, че откакто дворецът е върнат на семейство Сакскобургготски през 1998 г., сградата се реставрира "с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници“, а целта е "да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Е как да има като той си ограби България законно и претенции да имал ти да видиш!малоумници сте братя българи като гласувате за такива идиоти!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: