Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Син на саудитски милиардер ще продава Mercedes у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 22:22 / 03.04.2017Коментари (0)1504
©
Саудитският милиардер е известен и с филантропската си дейност
Daimler определи компанията Silver Star Motors за новия генерален представител на Mercedes-Benz за България. Новият дистрибутор ще е със седалище в София и ще отговаря за продажбите освен на Mercedes и на марките за автобуси Setra и камиони Fuso. Дружеството е 100 процента собственост на компанията Silver Star Motors Holding Limited във Великобритания. 

Тя принадлежи на Халед Ахмед Джуфали, който от дълги години поддържа успешно партньорство с Daimler. Халед Ахмед Джуфали е син на милиардера от Саудитска Арабия Ахмед Абдула Джуфали (1924-1994), основал една от най-големите компании в страната. Фирмата "Ал Джуфали" е изключителен дистрибутор за Mercedes в Саудитска Арабия от 50-те години на миналия век. В арабската страна, освен че продава мерцедеси, компанията и произвежда. Първият камион е сглобен там от смесеното арабско-германско предприятие през 1977 г.

Лидер е по застрахователни услуги и технологии (представлява Siemens и Ericsson в Саудитска Арабия). Компанията има повече от 70 000 служители по целия свят. Халед А. Джуфали е завършил Institut Le Rosey в Швейцария и получава бакалавърска степен по бизнес администрация от университета в Сан Диего, Калифорния, през 1979 г. Нетното богатство на семейството според западни медии се оценява на над 8,2 милиарда долара. Фамилията Джуфали е една от най-богатите в света и притежава много яхти. Най-известната носи името "Колаха" и струва над 80 милиона долара.



63-метровата луксозна лодка е собственост именно на Халед Ахмед Джуфали. В нея има място за 12 отбрани гости, настанени в 6 кабини. Джуфали е известен и с филантропската си дейност и благотворителната си фондация. Баща е на 4 деца. Халед Ахмед Джуфали е идвал в България през ноември с личния си самолет, довериха пред "24 часа" два независими източника. Тогава бизнесменът се е срещал с потенциалните кандидати за високи мениджърски длъжности в новата компания Silver Star Motors.

Саудитецът веднага решил да бъде построен нов модерен център в София на топлокация. Досегашното представителство на "Балкан Стар" е в "Хаджи Димитър" и не е ясно каква ще е съдбата му. Ще бъдат запазени други два шоурума на Mercedes - тези в Пловдив и Варна, които са направени по всички съвременни изисквания от централата в Щутгарт. 

В България са били продадени 695 нови автомобила Mercedes през миналата година, което отрежда на компанията едва 14-о място по продажби. В премиум сегмента производителят е след големия съперник BMW с 869 пласирани коли и пред Audi с 623.

"Много се радваме, че начинанието ни дава многобройни възможности да прeдложим на пазара премиалните продукти на Daimler и услуги с отлично качество. През идните години ще се изправим пред големи предизвикателства, за да отговорим на очакванията на клиентите. Затова с тясно сътрудничество с Daimler ще предприемем важни мерки, за да предложим на клиентите първокласно обслужване. 

Сред тях е изграждането на нов клиентски център на Mercedes в София, както и засилването на маркетинг дейностите, насочени към клиентите както на леките, така и на автомобилите с комерсиално предназначение", казва Х.А. Джуфали в официално съобщение до медиите.

"Много сме щастливи, че в лицето на Халед А. Джуфали спечелихме силен партньор за България. Убедени сме, че Silver Star Motors притежава нужната компетентност да разгърне пълния потенциал на леките автомобили и автомобилите с комерсиално предназначение", споделя Тил Обервьодер, ръководител на отдел "Маркетинг, продажби и обслужване" в централата на Daimler.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: