Синоптик каза кога живакът ще удари 40 градуса

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:26 / 27.06.2022
2793
"Лятото се очаква да е със сравнително високи температури, но няма устойчива прогноза за сухо или влажно лято." Това прогнозира синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова в предаването "Твоят ден".

"Твърди се, че глобалното затопляне засилва екстремността на атмосферните процеси. По отношение на лятото се казва, че за нашата страна може да се очаква по-хладно и влажно лято в резултат на глобалното затопляне. Но засега няма изгледи това лято да бъде такова," посочи Кирилова.

По думите ѝ юли ще е с температури около и над нормата, с валежи около нормата. "Ще има и дни с повече валежи. Не е изключено температурите да достигнат 40 градуса, по-голяма затова е вероятността към края на месеца, през последната седмица."

Традиционно градушки има през цялото лято, обясни синоптикът: и август, и септември. Опустошителните и едри обикновено са през юли, посочи тя: "Даже още в неделя и следващия понеделник ще има условия за тези процеси."

Кирилова направи прогноза и за последната юнска седмица. Според нея днес е най-хладният ден от нея, но нататък с всеки ден температурите ще се покачват. В събота се очаква да е най-топлият ден от седмицата в Горнотракийската низина и в Дунавската равнина.

Във вторник в Източна и Южна България се очаква вятър, но той няма да е екстремен, каза още синоптикът. В края на седмицата тя посочи, че има индикация за значителни валежи в Северозападна България. Валежи по Черноморието обаче не се очакват.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
10.07.2023 Чиста ли е морската вода?
08.07.2023 Не е за тръгване към Гърция, вижте какво става на "Маказа"
10.06.2023 Опашките на "Кулата" вече са около 6 километра
Още новини от Национални новини:
Главчев: На никого в правителството не му е хрумвало да увеличава...
Изчезна известен журналист
Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да дости...
ЦИК увери: Няма да има забавяне в обработката на резултатите от и...
Еврокомисарят по земеделие към Тахов: България е сред страните да...
Обявиха голяма наша банка за продан, оттам обаче отрекоха информа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).