Синът на Андрей Луканов ще протестира на Коледа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:14 / 22.12.2023
1073
Синът на Андрей Луканов – Карло, организира протест пред сградата на президентството навръх Коледа. Наследникът на убития преди 27 години министър-председател и фондация "За споделено родителство“ ще заявят своите искания пред "Дондуков“ 2 на 26 декември.

Инициативата е под наслов "Не на родителското отчуждение, да на споделеното родителство“. Темата от години вълнува Карло Луканов, който премина през изключително тежък развод и борба за права над дъщеря си в съда, което го накара да създаде фондация и да започне да помага на бащи и майки в подобна ситуация на неговата.

"Воювахме в съда шест години с бившата ми съпруга, но в един момент тя осъзна, че е излишно, и заровихме томахавките. Никога не съм бил част от тежките случаи, каквито има много, за съжаление. Карали сме се, но за важните неща в крайна сметка сме се разбирали. Още в началото предложих да има споразумение, но на моята половинка ѝ трябваше повече време да осъзнае, че е по-добре така, отколкото да се разправяме в съда.

Важното е, че отдавна са приключили нещата. В моята лична битка се преквалифицирах от икономист в юрист, а от тази година съм и адвокат. Разбира се, в моята практика имам и много майки, които с години не са си виждали децата. Според наши проучвания има между 200 000 и 300 000 деца на разведени родители, в 17 000 от които родителите са в тежък конфликт. Всеки втори брак завършва с развод“, обяснява Карло.

Това не е първото му подобно мероприятия. Преди години, докато все още течеше разводът му, той организира и шествие в центъра на София, за да върне правата върху дъщеря си. Днес синът на разстреляния премиер живее сам, няма нова жена до себе си и се е посветил на каузата си.

"Какви ли не легенди се носеха. Че сме имали фабрика за пирони в Лондон – едно от най-смешните. Според някои аз се къпех в нефт някъде из Русия. Истината е, че работех за една американска рекламна агенция в Москва, след като завърших. Досега винаги съм бил служител на заплата. Сега от началото на миналата година съм вписан като адвокат. Никога не съм бил милионер“, разкрива синът на Андрей Луканов.

Убитият премиер има и дъщеря Ани, която е художник, но никога не е била публична личност, припомня "Ретро". И двамата имат по една дъщеря, а девойките вече са студентки. Следват в Софийския университет. Мария на Карло учи право, а София на Ани ще става ай ти специалист.

Виж коментарите (1)

Още по темата (5435):
20.05.2024 Двама афганистанци вкарали проститутка в апартамента на Петър Дочев
20.05.2024 Тя загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно
20.05.2024 Дъщерята на Мира Добрева й става колежка?
20.05.2024 Гери Малкоданска не можа да устои
20.05.2024 Весела Лечева празнува днес
20.05.2024 Ергенът Виктор напусна България
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).