Синът на голям български актьор твърди, че е жертва на домашно насилие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:52 / 10.04.2023
104172
Случаят нашумя още преди половин година, когато Михаил Чапразов, син на легендарния актьор Андрей Чапразов , разкри, че е държан в плен и измъчван в Китай . Миналото лято Михаил призова за помощ чрез социалните мрежи, а молбата му бе разпространена от известната писателка и сценаристка Милена Фучеджиева.

Тогава той твърдеше, че е бит и изтезаван от съпругата си китайка и нейното семейство и иска да се прибере в България.

Фучеджиева успя да осъществи контакт с посолството ни в Китай, които обещаха да окажат помощ, но Михаил така и не се върна у нас. Тогава негови познати изразиха мнение, че всъщност страдал от психически проблеми. 

След няколко месеца пауза, в които за живота и състоянието му не се знаеше нищо, синът на актьора легенда от Народния театър отново хвърли бомбата в социалните мрежи и направи шокиращи разкрития, твърдейки, че е системно мъчен.

"Тук много рядко имам Facebook. Всичко е блокирано. Без никакви електронни пощи и социални контакти, за да се обърна за помощ. Аз съм подложен постоянно под домашно насилие и животът ми е в голяма опасност. Без никаква мобилна карта за разговор. Тя (бел. ред – съпругата му) взе абсолютно всичко. И децата. Целият род са срещу мен на високо ниво. Тук никакви власти не ме защитават. Изцяло ми е забранен контакт с посолството. Преди две седмици се обадиха на нея и тя излъга, че всичко е наред. Пълна лъжа. Сега от посолството изобщо не ги интересува. Казват, че било битовизми, а това не е истина. Тя държи и децата, и всички документи, а насилието е факт. Животът ми е в жестока опасност“, пише към свой приятел във Facebook Михаил Чапразов.

Той е единственият син на големия актьор Андрей Чапразов. От няколко години живее в Китай – провинция Шандонг, в град Циндао и работи като детски учител. Женен е за китайка и има две деца – 8-годишния Андрей, който носи името на дядо си, и Мария, на 2 години. Не е ясно какви са точно отношенията със съпругата му и дали наистина е измъчван от нея и роднините ѝ, или Михаил има психични проблеми, в наличието на каквито се усъмниха мнозина въвлечени в случая, които се опитаха да му помогнат през миналото лято, пише " за Жената".

На 16 февруари тази година се навършиха 103 г. от рождението на Андрей Чапразов. Годишнината бе почетена в родния му град Оряхово, а пред паметника му там бяха поднесени венци и цветя от ръководството на общината и граждани. Синът му не бе сред присъстващите.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).