Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синята зона в Бургас "порасна", недоволни надигнаха вой!
Автор: Иван Сотиров 12:49 / 01.02.2023Коментари (4)4041
© Google
Бургазлии скочиха срещу "порастването"  на синята зона. Както Burgas24.bg съобщи, това бе решено на вчерашната сесия на местния парламент. Ден по-рано обаче живущи в район, в който синята боя скоро ще се настани на улиците, са изразили своето недоволство от предложението. Днес писмото бе публикувано на сайта на ОбС-Бургас.

Недоволството е собственици на жилища в блокове 133, 134, 118 в ж.к. Братя Миладинови. Те изразяват възражение срещу проекта към докладна записка за разширение обхвата на Синя зона в частта "паркинг 11", "подзона 27".

И се аргументират, че съгласно начина на паркиране, предвиден в графичната част на проекта към докладната записка, броят на възможните места за паркиране реално намалява наполовина, в сравнение с текущия начин на паркиране. Това щяло обостри допълнително проблема с липсата на места за паркиране в района.

Според тях проектното решение, не е съобразено с реалната обстановка на място, което прави реализирането на част от предвидените места - невъзможно (пример: 4 бр. места до входа на Военна болница), а друга част от местата, трудни за реализация, без предхождащи ги дейности по реконструкция на тротоарите от страната на бл.118.

Освен това улицата пред бл. 133 и 134, остава двупосочна, което е по-доброто решение, предвид въвеждането на еднопосочно движение по съседните улици около новопостроената детска градина, където концентрацията на движение и спрели за кратко автомобили в пиковите часове са огромни.

В приложения към докладната записка проект, улицата пред бл.133 и 134, се предвижда да стане еднопосочна, което е в пълно противоречие с горецитираното решение и проект от преди по- малко от година и със сигурност ще създаде проблеми с движението, вместо да реши такива.

"Последно, но не по важност, бихме искали да отбележим, че въпреки многократните молби, подкрепени с подписи на живущи в блоковете 133,134 и 118, назад във времето, с искане за адекватна поддръжка и/или реконструкция на т. нар. път, който всъщност е бетонова настилка, достатъчно амортизирана във времето, уви, молбите ни , ни най-малко не бяха чути, а още по- малко бяха предприети каквито и да е действия.

Принудени сме периодично да бъркаме бетон и да запълваме поне най-големите дупки

След така изложените мотиви, ви молим, да отложите гласуването в частта му за "паркинг 11", след което да преразгледате решението си за обособяване на "синя зона" и еднопосочно движение, в тази част, поне докато не бъде реконструирано въпросното пространство, като бъдат проектирани и изпълнени истински пътно платно, паркинг и тротоари, при оптимално използване на пространството, чрез промяна ширината на тротоара към бл.118 за сметка на места за напречно паркиране, което ще доведе до реални ползи за всички, а не както в случая създаващи проблеми и то срещу дребни приходи в общинския бюджет", пишат недоволните от решението за въвеждане на Синя зона бургазлии.

Те уточняват, че са се запознали намеренията на Общината твърде късно и поради липса на технологично време преди гласуването, в срок до 10 дни, ще бъде приложена и подписка на живущите в трите блока, голяма част от които устно вече са изразили съгласие с настоящото възражение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.02.2023 г.
0
 
 
Нямя проблем! 6да останат извън зоната!... Върху дупките ще има паркиран с номера У, СН,.... И други селяци от цялата страна!
Aнонимен
на 01.02.2023 г.
0
 
 
Вече е гласувано и прието(вчера)!)
Aнонимен
на 01.02.2023 г.
0
 
 
уРунчев мастия долна,не са наядохте ей...колко пара изкраде тоя!!!!от минималната на всеки работник тоя дърпа по 30 на месец от абсолютно всеки де**а и урунгела ти
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: