Скандал на автогарата във Варна, отказаха да качат момче с аутизъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:46 / 09.03.2017
994
Не пуснаха млад мъж с аутизъм в междуградски автобус. За това се оплака майката на 23-годишния Йордан в социалните мрежи, съобщава Нова тв.

"Сигурно се чудите защо не спя по това време и съм в нета. Досега говорих и успокоявах Йордан, моят син. Беше оставен сам в нощта, на автогарата във Варна, от шофьор на автобусна фирма", пише във Facebook Диана Ремесал, майка на момчето с аутизъм. Тя моли за помощ приятелите си в социалната мрежа в 5 сутринта, след като цяла нощ не знае къде е синът й.

Йордан останал сам на автогарата във Варна. Без да познава никого и без да има къде да спи. Бил афектиран и объркан и затова изключил телефона си. На следващата сутрин се прибрал в София, с автобус на същата фирма. Вечерта обаче бил неадекватен, твърди управителят на фирмата. Видели го на камерите в автобуса.

"В случая се появява мъж с вилица в ръка, а в другата си ръка държи плик с мръсни чинии и ножове. При поискване на билета от страна на служителите, момчето се е обърнало и си е тръгнало. Нали разбирате, че в автобуса се возят още 30 човека. Ние трябва да гарантираме безопасността", заяви Георги Атанасов, изпълнителен директор на автобусната фирма.

Майката не е звъняла на диспечерите. Не било вярно и че шофьорът на автобуса е гонил и псувал сина й, уточняват още от фирмата. От там ще заведат дело срещу майката за клевета. А тя се надява на извинение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).