Скандал с наш учен, който твърди, че у нас няма коронавирус, защото липсвали 5G антени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
17:11 / 12.11.2020
1394
Скандал с обвинения в ксенофобия,  расизъм  и език на омразата тече в Софийски университет. Студентското общество за равенство при СУ публикува открито писмо, в което се обявява категорично против курса на проф. Михаил Мирчев "Социална работа с етно групи“. 

Откритото писмо е адресирано и до министъра на образованието, ректора на СУ и други преподаватели - и в него студентите алармират, че програмата на курса и досега проведените лекции са изпълнени с расистко, ксенофобско и антисемитско съдържание, което нарушава принципите, на които се изгражда университетското образование.

Проф. Мирчев има канал в YouTube, в който от няколко дни качва лекциите си от своя курс "Социална работа с ЕТНО групи“. До днес е качил 8 лекции "в които разгръща крайнодесни и фашистки теории, отдавна отхвърлени от научната общност. Сред множеството расистки и обидни примери, които той предлага на своите студенти, се открояват квалификациите срещу роми, бежанци и мигранти, чернокожи хора, афганистанци, пакистанци, араби, турци, помаци, евреи“. 

Кой е проф. Мирчев?

Михаил Мирчев е професор от УНСС, преподава и в Софийския университет, член на Българската социологическа асоциация и Съюза на българските журналисти, кандидат-кмет на София от "БСП – лява България“ през 2015 г. който се обяви за по-лявомислещ от БСП и се класира трети с 8.4%. Син е на бившия секретар нa ЦК нa БКП  прoф. Cтoян Михaйлoв (1930-2020),  завеждащ  отдел Агитация и пропаганда, един от инициаторите на т. нар. "Възродителен процес“.  Баща е на депутата от БСП  Стоян Мирчев.

Какво има в лекциите му? 

В лекциите си професорът изказва расистки предразсъдъци срещу ромите и мигрантите, отрича способностите им да учат, обявява ги за "годни само за някакъв много примитивен ръчен труд“ и за "доста агресивна общност с много агресивно поведение“. Говори как циганите като общност не си плащат тока и "вече никой не им проверява електромерите“, и че "когато извършват престъпления, настояват да не бъдат залавяни и вкарвани в затвора“.  Притеснява се, че "Арабите, които сега ни ги вкарват под формата на бежанци, като станат повечко, 100 хиляди-150 хиляди ... ще поискат да си водят предизборните кампании на арабски език“. 

Притеснява се, че раждаемостта при ромите е висока.  И предупреждава, че евреите, които у нас са съвсем малко, са "свръхпривилегировани“ и "изключително значими, понеже имат голяма вграденост в цялата политическа, държавна, медийна и комуникационна структура, в цялата сфера на изкуството… и имат огромно значение за всичко, което става в страната и нещата, на които се пречи да станат“ и т.н, предава "СЕГА".

Професорът конспиролог

Преди около пет години проф. Мирчев, който е и политолог, заяви, че ако до един месец Ангела Меркел не бъде изгонена с камъни, Европейският съюз ще се разпадне. Преди около 5 месеца, без да е епидемиолог или инфекционист, той "разкри“  в един популярен сайт, че "няма никаква епидемия, защото у нас липсват 5G антени“, но "няма и да има - защото БЦЖ ваксината ни предпазва“.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).