Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандал с наш учен, който твърди, че у нас няма коронавирус, защото липсвали 5G антени
Автор: Екип Burgas24.bg 17:11 / 12.11.2020Коментари (3)1372
©
Скандал с обвинения в ксенофобия,  расизъм  и език на омразата тече в Софийски университет. Студентското общество за равенство при СУ публикува открито писмо, в което се обявява категорично против курса на проф. Михаил Мирчев "Социална работа с етно групи“. 

Откритото писмо е адресирано и до министъра на образованието, ректора на СУ и други преподаватели - и в него студентите алармират, че програмата на курса и досега проведените лекции са изпълнени с расистко, ксенофобско и антисемитско съдържание, което нарушава принципите, на които се изгражда университетското образование.

Проф. Мирчев има канал в YouTube, в който от няколко дни качва лекциите си от своя курс "Социална работа с ЕТНО групи“. До днес е качил 8 лекции "в които разгръща крайнодесни и фашистки теории, отдавна отхвърлени от научната общност. Сред множеството расистки и обидни примери, които той предлага на своите студенти, се открояват квалификациите срещу роми, бежанци и мигранти, чернокожи хора, афганистанци, пакистанци, араби, турци, помаци, евреи“. 

Кой е проф. Мирчев?

Михаил Мирчев е професор от УНСС, преподава и в Софийския университет, член на Българската социологическа асоциация и Съюза на българските журналисти, кандидат-кмет на София от "БСП – лява България“ през 2015 г. който се обяви за по-лявомислещ от БСП и се класира трети с 8.4%. Син е на бившия секретар нa ЦК нa БКП  прoф. Cтoян Михaйлoв (1930-2020),  завеждащ  отдел Агитация и пропаганда, един от инициаторите на т. нар. "Възродителен процес“.  Баща е на депутата от БСП  Стоян Мирчев.

Какво има в лекциите му? 

В лекциите си професорът изказва расистки предразсъдъци срещу ромите и мигрантите, отрича способностите им да учат, обявява ги за "годни само за някакъв много примитивен ръчен труд“ и за "доста агресивна общност с много агресивно поведение“. Говори как циганите като общност не си плащат тока и "вече никой не им проверява електромерите“, и че "когато извършват престъпления, настояват да не бъдат залавяни и вкарвани в затвора“.  Притеснява се, че "Арабите, които сега ни ги вкарват под формата на бежанци, като станат повечко, 100 хиляди-150 хиляди ... ще поискат да си водят предизборните кампании на арабски език“. 

Притеснява се, че раждаемостта при ромите е висока.  И предупреждава, че евреите, които у нас са съвсем малко, са "свръхпривилегировани“ и "изключително значими, понеже имат голяма вграденост в цялата политическа, държавна, медийна и комуникационна структура, в цялата сфера на изкуството… и имат огромно значение за всичко, което става в страната и нещата, на които се пречи да станат“ и т.н, предава "СЕГА".

Професорът конспиролог

Преди около пет години проф. Мирчев, който е и политолог, заяви, че ако до един месец Ангела Меркел не бъде изгонена с камъни, Европейският съюз ще се разпадне. Преди около 5 месеца, без да е епидемиолог или инфекционист, той "разкри“  в един популярен сайт, че "няма никаква епидемия, защото у нас липсват 5G антени“, но "няма и да има - защото БЦЖ ваксината ни предпазва“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лустрацията е нужна и в науката. Пълно е с кухи парчета с титли,раздадена им по партийна линия и влачени от миналото на родителите им. Гадни,червени пе**ли. И тези учат деца в 21 век,а живеят в 20-ти някъде преди 10 ноември.
0
 
 
Добре, че ме провокирахте да погледам лекциите му в ютюб. Изключителни истини казва, много логично обяснява и няма и грам фашизъм! Да се манипулира казаното от него, по нео-либерастки е доста долно! А всеки който коментира, нека първо да гледа, да чуе и тогава да го направи!
0
 
 
Ето това са ни едни 99% от професорите! Партийни кадри,техни деца,внуци протежета и послушковци!!! Ако някой български учен е успял,то той или тя е успял напук на горните гьонсурати и слагачи,и най-често в чужбина! А тези за нищо не стават но пък ги лансират! Много ни нас*ра 9ти септември и гнусните комуняги,а сега и гадните им копел*даци!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: