Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандално: Обявен за издирване троен убиец, играе футбол и се разхожда на свобода
Автор: Екип Burgas24.bg 20:08 / 27.11.2018Коментари (0)2941
©
Архив
Точно преди две години - на 26 ноември 2016 г., пиян с 1,28 промила, дрогиран, без книжка и карал с над 100 км, уби на пътя трима мъже край Лясковец. Трагедията потресе цялата страна, защото извършителят Бисер Арсов избяга в Холандия и бе обявен за издирване, пише "Борба".

Днес той е на 33 г., живее във Върбица и дори играел футбол в местния тим. Делото срещу него върви в Окръжния съд от една година, но се отлага постоянно по различни причини, а сега мъжът щял да има служебен адвокат, който още не е известен. През това време близките на жертвите чакат правосъдие!

Бисер е бил зад волана на "Форд Мондео“ във фаталната нощ, а заедно с него са били 19-годишен негов съселянин и 13-годишно момче. Тримата се прибирали от веселба в Петко Каравелово в нощта срещу събота и отивали на дискотека в Горна Оряховица. Тогава в мъглата фордът помел трима мъже и ранил други трима в кървавата пътна драма. После два дни участниците в трагедията разиграваха полицията с фалшиви версии и първоначално се смяташе, че 19-годишният е карал колата. Свидетели обаче потвърдили, че зад волана бил Бисер, който е бил пиян и вероятно дрогиран и без книжка. Освен това Бисер Арсов е осъждан вече за управление на автомобил след употреба на алкохол. Понеже мъжът бил почерпен, решили да минат по този път за Горна Оряховица, за да избегнат полиция, но се натъкнали на хора от друга кола, търсещи помощ след катастрофа. Вината решил да поеме 19-годишният Ю. А., който бе задържан за 24 часа.

Зловещата катастрофа остави три семейства без съпрузи и бащи. Бяха прегазени 37-годишният Марио Начев от, 50-годишният Николай Паралесов от Д. Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица, а 55-годишният Данчо К. оцеля по чудо. Лек автомобил "Опел Корса" се бе обърнал в крайпътната канавка, а шофьорът му извикал приятели на помощ. На мястото пристигнал лек автомобил "Лада Нива" с трима души. Докато мъжете се опитвали да изтеглят опела, били пометени от лекия автомобил "Форд Мондео", който карал с бясна скорост и в мъгла. После се оказа, че Арсов е шофирал с над 100 км в час. По време на катастрофата самият Бисер също е ранен и влиза в болница. Заради това не е арестуван и прокуратурата му налага мярка за неотклонение от 2000 лв. парична гаранция.

След като излиза от болницата, Арсов обаче заминава на гурбет в Холандия. Когато разследващите тръгват да го търсят, се оказва, че го няма у нас и е обявен за общодържавно издирване. Минават месеци и чак през май 2017 г. той е заведен в полицията в Горна Оряховица не от кого да е, а от видния адвокат Марин Марковски, който се оказва негов защитник тогава. Арсов е предаден на правосъдието и задържан по искане на прокуратурата. След това обаче Апелативният съд го пуска под домашен арест. При протест на мярката, му е наложена повторно парична гаранция от 2000 лева. Това е и последната мярка на подсъдимия Бисер Арсов.

Делото се влачи от една година в Окръжния съд и се отлага постоянно. Сега е насрочено за 12 декември и близките се надяват най-сетне на възмездие. Те са само частни обвинители и нямат предявени парични искове срещу извършителя, защото днес е масова практика да плаща застрахователят! Най-странното в този случай е, че Бисер Арсов е отказал съкратено съдебно следствие, не се признава за виновен и процесът върви по общия ред с разпити на свидетели. Дали и той ще се отърве с условна присъда за тройно убийство на пътя, какъвто прецедент вече има в Окръжния съд? Или пък този път ще бъде напълно оправдан.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: