Скоростен влак ще свързва България и Турция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:30 / 15.12.2015
986
Заедно с Турция ще дадем пример как да се справим с трафикантите на бежанци. Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместния брифинг с колегата си Ахмет Давутоглу, който е на посещение у нас.

"Покрай тази човешка трагедия, не само в Сирия, но и в целия регион с бежанците, има лица, които получават големи пари и се замогват. Взехме решение да дадем пример как ще се разправим с това", заяви Борисов.

"Относно възраждането на идеята за доставката на азерски газ по южното газово направление нашият газов разпределител "Балкан" заедно с интерконекторите от Гърция и Турция ще осигури транзитирането на газ. Ще определим на какъв принцип ще се осъществява то. Така че - да направим всички така, че да транзитираме газ и да печелим от транзитните такси", каза Бойко Борисов.

Той акцентира, че са обсъдени и теми в областта на здравеопазването и лекарствената политика.

От своя страна турският премиер заяви, че след срещата насаме с "уважавания мой приятел Бойко Борисов, докато сме на власт, отношенията ни с България ще бъдат едни от най-приоритетните ни въпроси". Акцент в двустранните отношения са в областите икономика и енергетика. Предвижда се откриването на скоростен влак между двете страни, както и газова връзка за доставката на азербайджански газ.

Давутоглу отбеляза, че е било обсъдено тристранно сътрудничество между България, Турция и Гърция.

"Проблемът с мигрантите от Сирия трябва час по-скоро да бъде решен от Сирия и тези хора да си останат в родината. Но хората бягат, идват и в Турция и този проблем бе обсъден и на срещата ни в ЕС. С колегите в България и компетентните органи този въпрос също бе обсъден", отбеляза турският премиер.

Той посочи, че ще има нова среща с Бойко Борисов през април.

Източник: Блиц


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).