Скръбна вест! Почина родна легенда!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 08.04.2019
1285
Баскетболът загуби една от легендарните си фигури – Живко Коларов. Легендарният треньор от Поликраище почина на 83-годишна възраст, информира родната федерация по баскетбол. Той работи като баскетболен треньор от 1954 година и е човекът, който създава стотици баскетболисти и баскетболистки в региона.

През лятото на 1949 г. в горнооряховското село за първи път е създаден баскетболен отбор. Наставник е Кирил Кушев, а играещ треньор и капитан - Васил Владов. В състава е включен седмокласникът Живко Коларов. През 1954 г. той завършва училище в Полски Тръмбеш и курс за съдия и инструктор по баскетбол. От тогава до последните му дни пътят му е неразривно свързан с играта в Поликраище.

През 1967 г. Живко Коларов става треньор и председател на дружеството в селото. През последните 20 години БК "Росица" работи само с момичета и девойки. През тази година възпитаничките на Живко Коларов станаха вицешампионки на България за ученички. Водените от него момичетата на "Росица" до 12 и 14 години играха на Държавно първенство и бяха единствените от село, попаднали сред най- силните отбори в тази възраст у нас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).