Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слагат край на бясното шофиране в България!
Автор: Васил Динев 14:59 / 14.08.2019Коментари (20)1970
©
Камери за контрол на средната скорост на автомобилите ще заработят до месец в участък от малко над 2 километра на пътя Пловдив – Карлово, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи днес на семинар на Пътна полиция в Пловдив директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

"В момента върви сертифициране на уредите от института по метрология, за да няма възможност да падат в съда наложените глоби. Документ за съответствие ще получи и първата система за контрол на средната скорост, която от години работи на третия тунел на магистрала "Люлин" (вече "Струма") в посока Перник".

Терзийски допълни, че е осигурено финансиране за изграждането на още две отсечки за контрол на средната скорост, който ще са на пътя Русе – Бяла и в района на село Микре по пътя за Варна, където често стават тежки катастрофи.

Главен комисар Терзийски уточни, че вече се е разчуло за покриването с камери на отсечката Пловдив – Карлово и тестовата работа на системата показва намаляване на случаите на превишаване на скоростта. Главният комисар на МВР Ивайло Иванов посочи, че секторният контрол ще е акцент в работата на "Пътна полиция" и вбъдеще.

Пътна полиция е подготвила и обществена поръчка за покупка на нови 80 модерни камери за контрол на скоростта. Вече е избран изпълнител на проекта за единен център за обработка на нарушенията. Идеята всички данни от камерите да отиват в него, като се автоматизира регистрацията на провиненията и издаването на наказателните постановления. Това ще облекчи допълнително работата на пътните полицаи.




Още по темата: общо новини по темата: 6
29.07.2021 »
21.04.2021 »
01.03.2021 »
24.12.2020 »
15.08.2019 »
04.12.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само 2 км, а останалите хиляди км из България...?
-1
 
 
На същата отсечка кога ще видим знак за задължителна минимална скорост? Не може бека с таралясника да се влачи с 58 км/ч.
+2
 
 
Я да видим правилно ли тълкувам тази РЕВОЛЮЦИЯ? Че карам аз зад камион 5 минути със скорост 60 км., защото не мога да го изпреваря (30 км под ограничението)....изпреварвам го....после имам "право" да карам 5 мин. със скорост 120, за да наваксам....:-). Я по добре да си карам направо с 200-300 и преди Карлово да седна за половин час да пия кафе - така средна скорост 47 км/час.... РЕВОЛЮЦИЯ... И какво значи "на малко над 2 км." - два километра послушни...после..??? САМО ОТ НАС ЗАВИСИ... НИ КАМЕРИ НИ КАТ НИ БОГ
+2
 
 
Това не важи за Район център и по специално бул. "Руски " и района около него, където всяка вечер се състезават полу - идиоти незабелязвани от полиция и КАТ.Всяка вечер мощен мотор тормози жителите в района около 12 ч.
0
 
 
Ганьооо кат са ти сложили знак 60, значи че ако караш над 60 ще стане ПТП и ще има умрял, а не че ще те глобят ако те снимат. Прост Ганя!
+2
 
 
Не казвам,че скороста не е проблем,но по-голям проблем е некадърното шофиране.. Днес,към 19.15п.на светофара на Пишещи машини,едно ауди СМ!!!!мина към Мебелна къща от лентата за на ляво и после зави на ляво към Сточна гара...без мигач! На Сточна гара,пак на ляво,пак без мигач,пред него три коли с РВ...ама и те без мигачи...
+5
 
 
Пловдив - Асеновград, Пловдив - Пазарджик - СПЕШНО!
-2
 
 
Някой като кара със 120 на разрешено 90, трябва полицая да го спре, да извади бухалката и да му спука тъпата кратуна от бой. Просто и ефективно. Няма нужда да се дават стотици хиляди левове по камери. Друг начин няма как да се научат тия боклуци.
+4
 
 
Докато не се премахне цялата тая корупция и селяндурите с Кайените и Хикс Шестиците не могат вече да си правят каквото им скимне, защото няма да се разминават само с бутване на някой лев или обаждане на някой началник-РПУ/политик, каквито и камери да слагат ще е все същото. Само дето обикновените хора го ще го отнасят. Вчера пак едно напикано леке с джипа на баща му щеше да блъсне хора на пешеходна пътека, защото спирането не е за божества като него и взе да изпреварва пропускащите пешеходците коли. Ако беше утрепал някой щяха да му вземат книжката за 1 час, после да му я върнат с извинения и да го пуснат в рехабилитация на Сейшелите (за сметка на данъкоплатците, разбира се), заради причинения шок от един полицай, който е решил да си свърши работата и го е арестувал (за кратко разбира се, докато началника не "изясни", че такива ВИП особи трябва да се гледат като писани яйца).
-5
 
 
Революционно ще е ако се намери решение на проблема и то без налагане на глоби, чрез инсталиране на скъпо струващи инсталации. По-лесно е със забрани и ограничения, но така не решавате проблемите, а временно ги ограничавате ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: