Слави Трифонов: Какво населяваме ние днес – държава, територия или кочина?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
09:31 / 09.10.2018
2662
Слави Трифонов изказа мнение във Фейсбук относно убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе:

Най-напред искам да изкажа съболезнования на близките на Виктория Маринова. Болката няма да изтлее, защото човеците не притежаваме сила, с която можем да преодолеем загубата на близък, особено ако е жертва на подобно брутално убийство. Близките на Виктория обаче ще трябва да проявят сила, с която да превъзмогнат всички онези думи, които волно или неволно петнят и ще петнят името й. 

Защото на всяко "компетентно мнение“ във фейсбук имаме и "компетентна присъда“ - убиецът е наркоман, клошар, циганин, бежанец, джебчия, сексуален маниак, любовник, луд от близката психиатрия и, разбира се - някой, който е поръчал Виктория заради работата й. И всяко "компетентно мнение“ е "единствено и неизменно“. Емоциите винаги са били лош съветник, най-разумното би било да се доверим на т.нар. "компетентни органи“. Но пък влизаме в Параграф 22, защото вярваме ли, че има наистина компетенти органи? Показаха един криминалист от Русе - с дебел ланец на врата. Той от компетентните органи ли е? Всъщност, тоталното недоверие в правораздавателните органи и в институциите е инкубатор за "компетентни мнения“ във фейсбук.

Все пак, най-малкото тук МВР може да си позволи да остави това убийство неразкрито, както недопустимо се случи в десетки други случаи. Защото в този случай -Виктория е журналист. Не, журналистите не са по-специални хора, но неразкриването на убиеца по категоричен начин, не просто ще засили съмненията, че Виктория е убита заради работата си, а ще превърне съмненията в масово убеждение. И тогава - ще можем ли да говорим въобще за наличие на държава, когато хората, населяващи територията й, са убедени, че се убиват журналисти заради техни материали?

Всъщност, какво населяваме ние днес – държава, територия или кочина, след като още вчера мнозина бяха убедени, че Виктория е убита заради работата й и то без да познават работата й? А пък да се приеме тази версия за нещо очаквано, неизненадващо и почти нормално - това е брутална диагноза докъде сме я докарали.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).