Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слави Трифонов: За този човек трябва да се говори. Той не е българин, но е направил за България толкова много, че направо си е българин
Автор: Екип Burgas24.bg 19:48 / 03.02.2022Коментари (2)1187
©
Не обичам паметници. Струва ми се, че паметник трябва да е това, което си направил. И колкото е по-велико то, толкова повече хората да говорят за него. Това написа във "Фейсбук“ лидерът на "Има такъв народ“ Слави Трифонов.

"Поколение след поколение. Това е истинският паметник. Но има един паметник в София, на който днес аз поставих цветя. Защото хората много не говорят за човека, увековечен на него. А за този човек трябва да се говори. Поколение след поколение. За неговото дело трябва да има памет. Този човек не е българин, но е направил за България толкова много, че направо си е българин. Той се казва Томас Удроу Уилсън – 28-ят президент на САЩ. Днес се навършват 98 години от неговата кончина"

Защо е толкова важен този човек за България?

"След Първата световна война ние сме от страната на загубилите държави, което дава повод на нашите съседи да предявят убийствени териториални претенции към България. Планът на Гърция, подкрепен от Сърбия и Румъния е за заличаването на Царство България и разкъсването му на три области, подчинени именно на Гърция, Сърбия и Румъния. Планът фактически означава ликвидиране на България като държава.

Това предложение среща категоричен отпор от американския президент Томас Удроу Уилсън. Той присъства лично на мирната конференция във Франция и настоява да се зачита прогласеният от него принцип за етническо самоопределение на териториите при следвоенно устройство. И не приема например претенциите на Белград да получи над 13 хиляди кв. км. площ от България, включително Видин, Кула, Белоградчик, Трън, Цариброд, Босилеград, Кюстендил, Струмица и Петрич, където живеят половин милион българи. Не приема и претенциите на Румъния за Южна Добруджа и на Гърция за Беломорска Тракия. Удроу Уилсън заявява следното: "По-скоро ще напусна конференцията, отколкото да се съглася с подялбата на един народ със самостоятелна държава и вековно минало“.

"Това е човекът, на чийто паметник днес занесох цветя. Нищо не е, но ще е добре ако на паметника има повече цветя", завършва своя още Трифонов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Сетила се Славка да се изтъкне. Този човек е направил България да я има. И много късно се сетихте да му поднасяте цветя или да му направите паметник. Но на разни въшкари във ватенки под път и над път.
+2
 
 
Не съм му фен,но тук съм 100% със Слави!руските тролове се наср@ха!Имаме сволъча альоша окупатора, но за Удро Уилсън мълчим да не ядосаме руския окупатор! Най-голямата ми радост ще е да бутнат недоразумението альоша! Левски не заслужава ли да е там? А Ботев? Или ако щете едно разпятие! Орки.нали се пипате християни,какво ще речете?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2023 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: