Слави Василев: Пеканов ще е следващият премиер, конфликтът в Украйна ще е като Ирано-иракската война

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:46 / 11.01.2023
711
Следващият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев, ще бъде Атанас Пеканов, коментира във "Фейсбук“ политологът Слави Василев, който беше главен експерт в екипа на президента Румен Радев по време на първия му мандат (2017–2018 г.). По думите му вицепремиерът от служебното правителство няма да бъде само министър-председател.

"Ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада", прогнозира бившият експерт на президента Радев.

Вижте целия пост:

"Ето две прогнози от мен:

1) Войната в Украйна ще продължи по подобието на Ирано-иракската война, която продължи 8 години, от 1980 до 1988г., и не завърши с победител. Конфликтът изтощи двете враждуващи страни.

Впрочем проблемите за Садам започнаха след конфликта, когато реши, че трябва да завземе петролните полета на Кувейт. И също толкова впрочем България беше вероятно единствената държава, която продаваше оръжие и на Ирак, и на Иран, благодарение на гениалния ни министър на външната търговия - Христо Христов. Имах честта да познавам и него благодарение на баща ми.

Ключът към края на настоящата война е дали ще настъпи икономическа криза в САЩ, тоест в света, и помощта за Украйна ще секне.

Парадоксално излиза, че инономическата рецесия и инфлация могат пряко да повлияят за преждевременния край на войната, което ще отключи възстановителни процеси на световно ниво. А може и да отнеме време, ако икономиките на запада издържат. Може и в Русия да настъпи промяна, сценарият на атлантистите в България, но това ми се струва малко вероятно. Общо взето на където и да погледнеш, краткосрочно, е зле.

2) Следвашият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев. Ще бъде Атанас Пеканов. И той няма да бъде само министър-председател, ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Майка на дете с аутизъм се нуждае от помощ
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е то...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Болница, използвала генетичен материал без разрешение на собствен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).