Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слави с поредна остра реакция - отново във Фейсбук
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 05.05.2021Коментари (13)2334
©
"Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум. И защо не успяхме? Защото изцяло "за" гласуваха само депутатите на "Има такъв народ". А "против" гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари - няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма "Демократична България", няма "Изправи се! Мутри, вън!"

Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно - хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват - не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно.

Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може", написа преди малко във Фейсбук Слави Трифонов.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Учиндол пак лъже като дърт цитанин! От 168 гласували "за" бяха 76, против - 86, и шестима въздържали се. Гласовете "за" бяха от ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!".
+1
 
 
Има такъв народ си мисли на предстоящите избори 11 юли 2021 много българи в България ще гласуват това никога няма да се случи пак малко българи в България ще отидат до урните да си пуснат своя глас и вечерта всички от има такъв народ са с наакани гащи но кой каквото си надроби това сърба
-1
 
 
Субсидия 1 лв. Спестени 35 милиона лв. Браво.Нови избори понеже не щеш да правиш кабинет- 100 милиона лева.За машини още 50 милиона лева. Това пак са наши пари бе бастун сакат. 2,5 милиона са по малко от 50% от избирателите ,а ти налагаш за всички тази изгъзица. Бах та в бизнесмена прост. Евтин на брашното ,скъп на триците.
+4
 
 
Славо яката го изпързаляха!!! Тези, които му дават акъл. Той самият не разбра, че рашките го изманипулираха и той изигра ролята на мост към служебното, проруcко правителство на Pадев. Славчо е излъганото камилче. А той подвeде и Вас !!! КАГЕБИСТКА ПСИХОЛОГИЯ !!! ИМАТ ЦЯЛ ИНСТИТУТ ЗА ТОВА. КАКТО НИ ИЗМАМИХА И ЗА УЖ НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ ДЕТО НИ ГО НАТРЕСОХА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.
+1
 
 
На този референдум никой не му обърна внимание, защото се знаеше, че няма да мине! Така и стана, нямаше кворум и решенията не са задължителни. Депутатите трябва да прочетат желанието на мнозинството и да се съобразят с него според собствените си виждания! Слави манипулира хората като казва, че волята на суверена била такава. Обратно, суверенът отхвърли повдигнатите въпроси чрез бойкот на референдума! Бойкотът на референдума показва съвсем различна воля на гласоподавателя от бойкота на избори! В единия случай имаме активна позиция на отхвърляне на поставените въпроси, а в другия случай пасивна неутрална позиция! Митева, председателката на парламента каза нещо много важно, че публичното финансиране не се изчерпва с държавната субсидия и трябва да се постигне консенсус за публичното финансиране на партиите. Едва след като се изясни цялостната рамка на финансирането на партиите, може да се определи държавната субсидия за тях. Предварителното приемане на субсидията от 1 лев е стрелба в тъмното, с надеждата че може и да улучиш десятка! Например в Германия държавната субсидия е от 1 евро на глас, а цялото публично финансиране достига 60 евро на глас, т.е. чрез другите два стълба партиите се дофинансират с публични средства в размер на 59 € на действителен глас!
+7
 
 
Учиндилският месия.... докъде я докарахме..
0
 
 
Този човек въобще гледа ли какво пише? " Защото изцяло "за" гласуваха само депутатите на "Има такъв народ" ". Карай, че предложението му беше подкрепено и от ГЕРБ ама явно това не е удобно да се напише. Предложението събра 76 гласа "за" на ГЕРБ, ИТН и част от "Изправи се! Мутри вън!", 86 "против" на ДПС, БСП и "Демократична България", а 6-има се въздържаха.
0
 
 
С този 1 лев просто ще направиш партиите крайно зависими от спонсори, чиито интереси да изпълняват те бре Славчо. Не, че сега не го правят, но с 1 лев субсидия всяка партия просто ще представлява 1 или няколко човека, които ще са и спонсори. Не е това най-важното в момента. Дела трябват, не думи! Това се отнася за всички ваши колеги. За жалост само се джавкате и нищо друго. ГРОБ дърпат кокала, за да останат на власт и да крадат, другите пък нямат нужният брой хора в парламента, за да правят промени. Защо не обърнахте внимание на корпоративния вот, на който ГРОБ дължат успехите си? С поведение като вашето, мафия не се гони!
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 05.05.2021 г.
+10
 
 
Те хората също така казаха че искат мажоритарно гласуване но интересно как едно от основните искания се забрави от цялата група на ИТН! Това че ти си имаш пари да си финансираш "партията" другите няма от къде да ги вземат. Твоите хора с коли за по 80 000 ги боли фара за тези 8 лева но за другите те им плащат разходите.
+10
 
 
Айде ся, циркова, когато имаше възможност не направи нищо, славуне, като се обърне каруцата - пътища много! Скрий се, смешка!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: