Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След 3 години ремонт: ПАВЕЦ "Чаира" аварира при тест на мощности
Автор: Екип Burgas24.bg 19:53 / 23.03.2022Коментари (8)810
©
Авария е станала при тестване на мощности на ПАВЕЦ "Чаира“. След три години ремонт е трябвало да бъдат пуснати в експлоатация през следващите дни.

"От вчера вечерта течеше проверка, днес сутринта зам.-министър Данаил Николов беше там. После ще продължим с проверката. Събират се данни защо и какво се е случило чисто технически. Става въпрос за машина, която може да произвежда до 210 мегавата на час. При тестването се чува тежък тътен от преминаването от 130 към 170 мегавата. Отводнява се машината, установяват се всички технически детайли. Разчитахме на тази мощност, за да намалим цените на тока в пикови часове", обясни министърът на енергетиката Александър Николов.

"Разпоредил съм на МВР и ДАНС да направят пълни проверки по случая. Вече пътуват към мястото", обясни Кирил Петков.  

"Това беше мощност, която очаквахме да влезе в експлоатация съвсем скоро. Договорът за ремонт на тази турбина е подписан през 2017 г. от ГЕРБ, за съжаление - не с "Тошиба", които са производители. Сега се прави проверка защо се е стигнало до там, за да се избегне проблем със следващата турбина, която трябва да влезе в експлоатация до три седмици. За съжаление, това се случва в момент, в който се борим да намалим цената на тока. Ако това не се беше случило, тази турбина щеше да помогне", каза още министър-председателят.



Още по темата: общо новини по темата: 2
15.06.2022 »
24.03.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Разчитали са да правят ремонт на ремонта на ремонта , естествено срещу допълнително заплащане. Гарантирано от ГЕРБ (ГРОБ). Ама те са достойни и честни и компетентни и можещи, по принцип говоря де...
-3
 
 
кире,пъпеш канадски,не знаеш ли,че щом е меАнизъм - он че се развали!
0
 
 
Тато и Вец ви построи но няма кой да го обслужва .Нека спират за да се сетите ,че ток не се прави от пясък.Утре ще спре 5 или 6 реактор.
-1
 
 
Пълен малоумник. Ще намалиш цената на тока с ПАВЕЦ ? Що. Какво ще произведе с 210Мвата ? И какво ще констатират МВР и ДАНС ,те какво разбират технически ? Саботажи му се въртят в главата. 3 години не е работила.
+3
 
 
Тва са разни герберистчета дето топлят кресла на тлъсти заплати без да са кадърни . Те саботират в трудни моменти за да могат да сочат неуспехите на правителството. Същото е и с ареста на Главата ,специално се прави с куп рутини нарушения за да може после да бъде освободен. И всичко останало е така ,държавни поръчки ,загубили и веднага успорване и завеждане на дела....така действа герб
+1
 
 
Какво точно се очаква от МВР и ДАНС в случая? Вменяват им се дейности, които не са от тяхната компетенция. Имате тестове, има данни предполагам от тези тестове - дайте ги на някой вещ в занаята да ги разчете. Да се провери въпросният ремонт и т.н. Все едно да пратите Гордън Рамзи да е ОТК във фабрика за таблети в Китай..
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: