След античния венец спецслужбите намериха още 1500 златни и сребърни ценности

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:42 / 22.10.2018
1880
11 дни, след като спецпрокуратурата и службите показаха 400-грамов златен венец от античността, иззет при спецакция, днес на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че са открити още 1500 златни и сребърни предмета в Симеоновград.

По думите му при сериозно претърсване съвместно с ГДБОП, археолози, полицаи от Симеоновград са намерени тези предмети. Претърсването е било в рамките на 3 дни, в къща с парцел в Симеоноград. Къщата е разполагала с множество тайници, в които са намерени предметите. Били са съхранявани и консервирани в различни предмети.

"Плюс още един венец от типа, който показахме вече. Всички ценности са били заровени в земята и консервирани", допълни Гешев.

Той похвали работата на ГДБОП, които са селектирали парцела за обиск, както и откритото, тъй като имотът е бил покрит с пирони и други метални частици, за да се използва трудно металотърсач. А такъв е използван в тридневните претърсвания.

Над 40 археолози към момента работят по експертизата на ценностите, които се намират в Националния археологически музей.

Припомняме, че на 11 октомври отново Иван Гешев обяви, че е разбита престъпна група от 4-ма, сред които и служител на ДАНС, занимаваща се с търговия на културно-исторически ценности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).