След операция: Нива с коноп разкриха криминалисти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:48 / 31.08.2022
346
Специализирана операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на Горна Оряховица. Действията са осъществени от криминалисти на районното управление. В рамките на акцията е извършена проверка в землището на с. Върбица, където в непосредствена близост до поречието на река Янтра е установена нива, засята с растения от рода на конопа, с изградена поливна система.

В следобедните часове, за да полее растенията, пристигнал 43-годишен мъж от В. Търново, известен на полицията и осъждан. При вида на полицаите, той побягнал, след кратко преследване мъжът е задържан.

От нивата са иззети около 70 растения, бензинова помпа и торове . В хода на операцията, на улица в железничарския град, униформени спрели за проверка  30-годишен местен жител, от когото при обиск иззели около 11 грама бяло вещество, реагирало при полеви наркотест на амфетамин.

Двамата мъже са задържани. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Заради ремонти на АМ "Тракия": Реорганизират движението в този уч...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).