Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След приемане на еврото България ще стане по-атрактивна за покупка на имот
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 22.03.2024Коментари (8)1361
© Burgas24.bg
С приемане на еврото България ще стане по-атрактивна за покупка на имот. В това са категорични брокерите на имоти.

Влизането ни в еврозоната ще стимулира търсенето заради очакван засилен интерес от страна на чуждестранни инвеститори към имотния пазар в страната, а това ще доведе до ръст на цените, предупреждава "Труд".

Българският имотен пазар е добре подготвен за влизане в еврозоната. От 20 години обявяват цените в страната ни в евро. Затова чисто технически промени няма да има.

Но влизането в еврозоната ще окаже влияние на търсенето и предлагането на имоти. Според брокери вече има известно повишение на интереса от страна на инвеститори, чуждестранни купувачи.

С приемането на еврото очакванията са пазарът да стане по-атрактивен при покупка на имоти от чуждестранни граждани, компании и инвестиционни фондове. Това ще даде добър тласък на търсенето.

Възможно е преди влизането ни в еврозоната и в първите месеци след това да има момент на изчакване от страна на хората, които планират продажба, коментират брокери. В очакване на по-високи цени те може да отложат пускането на имот на пазара.

Такова поведение на продавачите вече се наблюдава на пазара, заявиха брокери. В момента някои не продават, просто защото нямат друга алтернатива, в която да вложат парите си, получени от продажба на имота. Но пък цените са високи и някои продават, за да реализират добра печалба.

С приемането на еврото цените на жилищата леко ще поскъпнат, като ще се доближат до нивата в другите страни от еврозоната, но ефектът върху пазара на къщи и апартаменти няма да е толкова голям, колкото върху пазара на бизнес имотите, коментират други брокери.

Влизането в еврозоната ще намали риска на пазара в страната, което ще намали цената на капитала. Наред с това ще нарасне интересът на големите инвеститори към бизнес имотите - складове, търговски и офис площи.

Възможно е да има нови инвестиционни проекти, може би съвсем различни от тези, на които сме свидетели досега - например изграждане на комплекси от имоти, които да се отдават под наем, по-голям интерес към курорти към спа зоните в България.

Приемането на еврото ще доведе и до ръст на туристите в България, защото за тях плащането с евро ще бъде по-удобно отколкото с левове. Това ще доведе до повече покупки на имоти с цел отдаването им под наем краткосрочно на туристи.

Цените на апартаментите в София ще следват тези в другите европейски столици. В момента градът си остава една от най-достъпните европейски столици по отношение на пазара на имоти.

Влизането в еврозоната ще доведе до натиск за увеличение на заплатите, което също ще бъде добре за пазара на имоти. Увеличението на търсенето и на доходите на хората ще доведе до вдигане на цените на имотите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.03.2024 г.
0
 
 
Не съм чул брокер да предвижда падане на цените на имотите.Междувременно двустаен апартамент край морето,по БДС,сред разбитите улици,мръсотия унас където лятото е 3 месеца, струва колкото апаррамент с 2 спални в Испания,край морето с целогодишно слънце.Не говоря за Барселона и Валенсия,но в градове като Торевиеха,Аликанте,Лос Алказарес цените са много по- ниски от Българските.И чисто,ценитена храните по ниски от България,спокойно.
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
Няма такова нещо, новите и хубави сгради всичко се продава, в София Смарт Тауър по 300 000 евро апартаментите, от 200 апартамента са останали 2-3 свободни само
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+1
 
 
В Пловдив и София 30 процента от имотите са празни, в другите градове над 50 процента, народа се топи, с тази раждаемост и строителство скоро на човек ще има по пет апартамента. Селата от които идваха и купуваха апартаменти в Пловдив се обезлюдиха и хората отдалече имат по два апартамента вече. Съвсем скоро, като вдигнат данъка за втори имот и всичко ще приключи.
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+2
 
 
България е единствената страна, която търговията, независимо на какви стоки и услуги, може да бъде описана с една дума - спекула. Постоянно се набива как цените се/ще се покачват. Постоянно някой псевдоексперт някъде ръси слова, как всичко ще се качва още и още. И цените се качват. Нали така са казали по телевизора. А дали има основание, това няма никакво значение. Важното е да се гушат колкото се може повече пари. И не казвайте, че България е бедна. Пари има и то много. Нали все пак се плащат спекулативни цени....
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
цените вървят само нагоре, балонът който трябваше да се спука преди години, така и не се спука, растат ли растат цените, няма шанс да спре растежа
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+1
 
 
Всички млади сега живеят под наем,нали виждам-и в нашия блок има само наематели.Това е положението !
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+1
 
 
Невероятни глупости са изтърсени
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: