След проверка: Липсва 14 см от пътя на Северната скоростна тангента на София

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
12:48 / 28.02.2023
731
Другите магистрали са с по 28-30 см настилка. По проект тази е 20 см, но проверката установи, че е само 14 см, което означава, че липсва 1/3. Това каза регионалният министър арх. Иван Шишков  на проверка на състоянието на Северната скоростна тангента на София на надлеза над бул. "Челопешко шосе“ при км 14+175, предаде репортер на "Фокус"

"Освен, че ще направим анализ, трябва да най-вероятно този път ще трябва да бъде предвиден за основен ремонт. Това е поредната магистрала и поредния скоростен път, който в рамките на 6-7 години да се налага абсолютно принудително ремонт", добави той.

По думите му, когато показа ядката на материала: "Този път е в това състояние, защото най-вероятно има проблеми и с основите".

"Извършват се и допълнителни сондажи на самия участък, за да се види моментното състояние. Движението върви, но има и по-краткосрочен период на експлоатация. Това означава, че времево сме свалили рамката на експлоатация, този път се нуждае от ново ремонтиране на участъка", каза председателят на АПИ Венцислав Ангелов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
4-дневната работна седмица ще бъде катастрофа за държавата, смята...
Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви доходи отиват за вн...
Сергей Станишев обратно в България
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).