След срещата с премиера - въпросът с увеличението на заплатите в МВР остава висящ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:04 / 22.02.2022
879
Без съгласие за увеличение с 20% на заплатите на служителите на МВР приключи срещата при премиера Кирил Петков, предава БНР. Министър-председателят е заявил, че в момента няма възможност заплатите да бъдат увеличени и е предложил това да се случи след актуализацията на бюджета през лятото. Председателят на синдиката на служителите в МВР Венцислав Станков заяви, че това е недопустимо:

"За съжаление... и днес по-скоро има разбиране, но няма решение за увеличаване на възнагражденията на служителите в МВР с 20%. Категорично ни бе заявено, така че въпросът остава висящ“.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров коментира, че КНСБ настоява за увеличение на заплатите на служителите в МВР:

"Доходите, няма ангажимент за увеличение, както чухте. Ние продължаваме да искаме и за частния сектор, поне да се компенсира инфлацията“.

Служителите в МВР запазват готовността си за протестни действия, като не е изключено по време на второто четене на Бюджет 2022 в парламента да има ефективен протест. 

Преди ден синдикатът на пожарникарите "Огнеборец“ се срещна и с финансовия министър Асен Василев. След срещата председателят на синдиката Венцислав Станков обяви, че има надежда да бъдат намерени пари по перо "персонал“:

"МФ очаква от МВР план за реформи във вътрешното министерство. Ако в рамките до месец или най-късно до края на март бъде предложен такъв план със съответните стъпки в краткосрочен и в дългосрочен план, тогава имам уверението на министъра, че вече ще почват да се отпускат планувани средства и за увеличение на възнагражденията“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
4-дневната работна седмица ще бъде катастрофа за държавата, смята...
Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви доходи отиват за вн...
Сергей Станишев обратно в България
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).