След затварянето на въздушното пространство на Украйна, 30% повече самолети в небето ни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:32 / 19.07.2014
642
С 30% се е увеличил трафикът на самолети в небето над България. 100 самолета са прелетели над страната ни само в петък в късния следобед, съобщават от Ръководството на въздушното движение. Потокът идва, след като въздушното пространство над източната част на Украйна беше затворено след падането на малайзийския "Боинг". От петък на обяд самолетите вече заобикалят критичната зона.

Очаква се в следващите дни машините, пресекли въздушното ни простраство, да се увеличат още. А е възможно до 3-4 дни "Евроконтрол" да набележи нови трасета.

От Ръководството на въздушното движение успокояват, че няма хаос и объркване на графиците на самолетите. Небето на България влиза в т.нар. южен ръкав за обход на Украйна. По него минават самолети от Лондон, Париж, Франкфурт, Мюнхен, Виена, Рим, Милано и от други големи летища от Северна и Централна Европа към Сигнапур, Малайзия, Северна Индия, Пакистан, Хонгконг, към големите летища в Близкия изток, както и по обратния маршрут.

По този ръкав те минават над Турция или турската акватория на Черно море и пресичат българската граница. Увеличеният трафик не нарушава безопасността на полетите. Засега няма опасност да се въведат ограничения на трафика за прелитане във въздушното ни пространство.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Напаст ликвидира хиляди декари в Родопите
Бизнесмен от най-стария морски курорт в България: Премахваме олин...
Кирил Петков коментира в детайли трагичната катастрофа
Откриха мъртъв изчезналия журналист
Увеличиха заплатите на тези хора с 290 лева
С какъв трудов договор могат да работят студентите?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).