Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Служител на дирекция "Жандармерия" стана част от организирана престъпна група!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:23 / 28.09.2020Коментари (9)909
© Burgas24.bg
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 10 лица за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с преработка и разпространение в страната на тонове нарязан тютюн без надлежно разрешително и без плащане на дължим акциз.

Сформирането на престъпното сдружение започнало през януари 2017 г. и продължило няколко месеца, предвид бъдещата мащабна дейност. Замислената от организатора на групата Е.Л. схема предвиждала създаването на три бази за преработка на тютюн в с. Черна вода, Русенско, в Сливен и в Симитли. Там, в наети складови помещения, разположени в околностите на населените места, участници в групата доставяли с камион и лични автомобили изкупен от производители тютюн на бали в количества, достигащи 1000-1500 кг. Листната маса била нарязвана, ароматизирана и опакована в найлонови пакети с етикети на популярни марки – "Вирджиния“, "Марлборо“, "Давидофф“, "Карелия“ и др. Дилъри на групата доставяли готовата продукция на крайни клиенти най-често с лични автомобили.

Първоначалното финансиране на дейността, в т.ч. оборудването на производствените бази, осигурил организаторът на групата. По негово разпореждане всички плащания за покупка на суровина минавали през лицензирана фирма за разплащания. По този начин била акумулирана и печалбата от незаконната дейност – събраните суми били превеждани на близки на Е.Л., който от своя страна разпределял "възнагражденията“ на участниците съобразно техния принос.

Всеки от членовете бил със строго определени функции и място в йерархията. Непосредствено след организатора на дейността стояли тримата отговорници на базите. Следвали куриери, резачи, овкусители, опаковчици, разпространители на готовия тютюн.

Работата била организирана съобразно търсенето от клиенти. Дилърите изпращали заявки на съответния отговорник на база, въз основа на което бил организиран поредния цикъл на преработка и пакетиране.

Ценен доставчик на тютюн на редовните клиенти се оказал привлеченият в групата служител в Дирекция "Жандармерия“ на ГДНП (с месторабота в Пловдив). В качеството си на полицай той избягвал щателни проверки на личния си автомобил от колеги от Пътна полиция. Най-често получавал готовия за продажба тютюн, докато е на смяна. Прибирал пакетите в паркирания си пред службата личен автомобил и след приключване на работа ги разкарвал към крайни клиенти.

При неутрализиране на групата на 11 юни 2019 г. полицейският служител не е задържан. Въпреки заплахата да бъде разкрит, той продължава доставки до 15 юни 2019 г., когато е задържан на магистрала "Тракия“ с претъпкан с бали тютюн автомобил.

При задържането на участниците в групата на 11 юни 2019 г. в две от производствените бази е намерен и иззет тютюн без бандерол, за който дължимият акциз надхвърля 81 000 лв.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ми тъй де, барабар Петко с мъже -уф с мутрите.
0
 
 
Ха-ха топлата вода отдавна е открита
+3
 
 
"Родната полиция ни пази". Всяко ченге, джендърче, катажийче и прочие по време на работа е - рекетьорче а след работа - дилърче. Ей това е родната действителност на на - ниското и ниво. Смятайте какво става по - нагоре.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: