Служителка в детска градина отмъкна 25 000 лв. на родители, осъдиха я

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:00 / 03.10.2017
1285
За длъжностно присвояване в големи размери, Районен съд - Варна наложи наказаниe на 55-годишна жена, работила като завеждащ административна служба в общинска детска градина.

В процедура на съкратено съдебно следствие подсъдимата В. Г. призна вината си в това, че при продължавано престъпление в периода от януари 2012 г. до януари 2014 година, в качеството си на длъжностно лице - "Завеждащ Административна служба" в една от варненските детски градини, присвоила чужди пари в размер на над 25 000 лева. Престъплението е наказуемо по чл. 202, ал.2 от НК. Чуждите пари са собственост на Община Варна и са били поверени на подсъдимата именно в качеството й на длъжностно лице да ги пази и управлява съгласно трудовите си задължения. Присвоените средства представляват платени месечни такси, заплатени от родителите на ползващите услугите на общинското заведение деца.

55-годишната жена e с чисто съдебно минало. Тя беше осъдена на 2 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 4 години. Също за срок от 2 години, Районен съд - Варна наложи на подсъдимата наказание "Лишаване от право да упражнява професия или дейност свързана с управление, пазене или отчитане на парични и материални ценности". Тя беше осъдена още да заплати обезщетение на гражданския ищец по делото - Община Варна, за претърпените имуществени вреди в резултат на престъплението.

Присъдата на ВРС подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).