Смениха Майдън Сакаджиев с Янчо Янев на върха в ИАРА

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:06 / 21.08.2014
825
Бивш директор на ИАРА - Бургас, Янчо Янев, е начело на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

След анализ на дейността на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, министърът на земеделието и храните Васил Грудев, съгласувано с министър-председателя на Република България, освободи от длъжност изпълнителния директор Майдън Сакаджиев. Причините са свързани със системно неизпълнение на задължения от страна на Агенцията, в предвидените за това срокове, по Регламент (ЕО) № 1224/2009 на Съвета за създаване на система за контрол на Общността за гарантиране на спазването на правилата на общата политика в областта на рибарството. Поради забавянето срещу Република България е стартирана наказателна процедура от страна на Европейската комисия, която към момента се намира в досъдебна фаза. Получени са били и редица писма от страна на Европейската комисия за недоброто функциониране на ИАРА, като одитът на дейността на Агенцията, извършен от страна на МЗХ, е потвърдил тези констатации.

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев, съгласувано с министър-председателя на Република България, назначи за изпълнителен директор на ИАРА Янчо Янев. Той е роден през 1969 г. в гр. Несебър. Янев е с магистърска степен по "Публична администрация" от Университета за национално и световно стопанство - София. От 2009 г. работи в ИАРА, като последната заемана от него длъжност е началник - отдел "Регионален център за рибарство и контрол "Югоизточна България", в които се включват центровете "Бургас", "Стара Загора", "Ямбол" и "Сливен". Владее немски и руски език.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бизнесмен от морето: Няма хора за работа, тъпоглави не се поддава...
Борисов: Поговорката "Готви се за война, ако искаш да живееш в ми...
Обявиха ареста на Георги Георгиев за незаконен
Прокуратурата обвини Кирил Терзиев, след като Светлана Гущерова с...
Съдът прекрати и върна на прокуратурата делото за трагедията в ту...
Военна техника ще премине през България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).