Сметната палата и НАП започват проверки на "България без цензура" и "Атака"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:33 / 28.04.2015
1157
Сметната палата и НАП започват проверки на партиите "България без цензура" и "Атака". По закон проверката продължава до 6 месеца, така че резултати се очакват през есента. Те ще бъдат представени на министъра на финансите Владислав Горанов, който ще реши дали държавната субсидия за двете партии да бъде спряна.

Сметната палата ще провери приходите на ББЦ - от субсидия, членски внос, дарения. Партията на Николай Бареков е представила списък с лица, които не съдържат ЕГН-тата и последните им адреси. Оказва се и че партията е с най-много дарители - 800.

Одит предстои и за партията на Волен Сидеров. Оказва се, че средствата на "Атака" от членска вноска рязко се увеличават. Ако преди три години те са били 0 лева, сега са милион и 300 хил. лв. Така се оказва, че членската вноска за "Атака" в пъти надвишава тази на големите партии.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).