Смъртта в Кючука: Фаталната дознателка излизала едновременно с двамата, колебаела се

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (36)
08:37 / 23.05.2018
3381
Един лудо влюбен военен с нож в ръка и полицай, не по-малко заслепен от чувства към 32-годишна красива дознателка. Това не е кадър от трилър, а сцена от кървавата драма в Пловдив, която завърши със смърт. Фаталната Люба Алексова се опитала да разтърве двамата си ухажори, заставайки между тях. Но, уви. Командосът Ангел Желязков забил 15-сантиметрово острие в сърцето на полицая Добромир Лазаров.

Използван е сувенирен нож. 33-годишният Желязков е обвинен за умишлено убийство. На 20 май около 23,30 ч Люба го докарала пред блока му в пловдивския кв. “Кючук Париж".

Били с колата на Желязков, но той не карал, защото се бил почерпил. Алкохолната му проба е 0,5 промила. Люба и Ангел били приятели в продължение на 3 г., но отношенията им се влошили и жената се изнесла на квартира. Започнала връзка с Добромир Лазаров, с когото били колеги в РУ-Карлово. Той е разведен, има дъщеря в 5-и клас.

Съседите му твърдят, че имал приятелка учителка, с която живеели на семейни начала в Сопот. Красивата Люба обаче му завъртяла главата. Според криминалистите в последно време тя се виждала едновременно и с полицая, и с командоса, колебаела се кого да избере. Лазаров разбрал за военния и открил номера му.

През последната седмица съперниците се карали люто по телефона и се заканвали един на друг. Отправяли си покани “да се разберат по мъжки". След убийството Алексова казала, че е чула някои от разговорите, но и през ум не ѝ минало, че ще се стигне до такъв край. Във фаталната нощ тя паркирала БМВ-то на Желязков и когато двамата излезли, се появил полицаят. Той забил кроше в лицето на военния, твърдели при разпит Алексова и Желязков. Мъжете се сборичкали, а Алексова застанала между тях в опит да ги разтърве, но била ударена и паднала на земята.

Не видяла как Желязков е намушкал полицая, а само кръвта, която избликнала като гейзер. Раненият изминал 10-ина крачки и се строполил. Ужасената жена първа се обадила на тел. 112 за помощ. Линейката и полицията дошли за минути. Раненият бил откаран в спешното на болница “Св. Георги", но след час издъхнал. “Алексова и Лазаров са изчакали патрулката, не са опитвали да бягат и да заличават следи", заявиха от прокуратурата. Желязков не се признава за виновен.

Той твърдял, че всичко се е случило много бързо и е искал да се защити. В схватката дори и не разбрал как е намушкал съперника си. Полицаят не е бил въоръжен, пише "24 часа". “В случая не става въпрос за умишлено убийство. Позицията на Желязков е, че е действал при неизбежна отбрана", заяви адвокатът му Красимир Елдъров. Според него разследването в бъдеще ще докаже това. Според прокуратурата обаче тук не се касае за отбрана, както в случая с пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Георги Джевизов-Плъха.

В 68-а бригада Специални сили в Пловдив, където служи Желязков, вярват на версията му, че е бил нападнат и се е отбранявал. Командосът бил в елитната част от 10 г. и се проявявал като спокоен и уравновесен. От военната прокуратура са изискали характеристична справка за него от поделението му. Желязков ще бъде отведен днес в съда, който ще реши дали да го остави в ареста.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (36)

Още по темата (9):
22.06.2020 Обрат! Оправдаха командоса, убил полицай в Пловдив заради красива
дознателка
02.04.2019 Кървави подробности за убийството на полицая Добромир Лазаров
02.01.2019 Вижте какво са си казали командосът и полицаят секунди след фаталното пробождане заради дознателката
06.11.2018 Командосът Желязков разкара палавата дознателка, заради която уби полицай
04.06.2018 Изключват от армията командоса, убил полицая заради красивата дознателка?
24.05.2018 Заради фаталната Люба командосът може да получи доживотен затвор без право на замяна
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).