Собствениците на Дупнишката популярна каса раздават кредити, докато трябва да са в ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:57 / 28.04.2017
1152
Стотици хора бяха измамени от високите лихви на Дупнишката популярна каса. В един момент те разбират, че парите им ги няма. Потъват 4.5 млн. лева.

Шефът на касата е в ареста от октомври миналата година, а жена му, която е набирала жертвите, е пусната под парична гаранция от 30 000 лева. Днес тя продължава да извършва престъпна дейност.

Ден преди Бъдни вечер, 2016-а година. Ивона Близнаков е излязла от ареста под гаранция, обвинена за лихварство след разследване на NOVA за милионите левове, потънали в крупната пирамида Дупнишка популярна каса. Касата, обявила фалит, без да върне парите на стотици хора.

Едва излязла от ареста, където остава съпругът й Георги Близнаков, Ивона пак дава кредити. И пак работи като в банка.

Ивона, която иначе няма пари да изплати дълговете на стотици жертви на обявилата несъстоятелност Дупнишка популярна каса, плаща кредита.

Действието се развива в офис в Благоевград с лого на пловдивска фирма, която според търговския регистър отдавна е под запор и няколко години не отчита дейност. Същия надпис виждаме и на офис в Дупница. Фирмата не е в списъка на БНБ с лицензираните за даване на кредити.

Бизнесът кипи ден след ден, докато стотици хора се надяват някога да вземат парите си от Дупнишката пирамида, която години наред взема и връща хиляди левове с лихва, а накрая излиза в несъстоятелност.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).