Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социолог: Хвърляме много "кал" срещу политиците, обаче и те не са нещо по-различно от нас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:40 / 10.11.2021Коментари (1)554
©
Вие сложихте пирона точно в целта. Наистина имаме криза на лидерството във всеки един аспект. И имаме и друга криза според мен – аз виждам един огромен интелектуален дефицит във всеки един аспект. Сякаш не сме рационални, не ги мислим нещата, искаме да си продължим ей така да вървят край нас. Това заяви за "Фокус" социологът Мира Радева.

"Всички сякаш сме полудели. Вижте, каква е ситуацията в страната. Всички общо взето, обществото ни е в много тежка, много дълбока криза.

Аз, между другото, сега, преглеждайки едни мои стари неща, писани буквално преди 20 години, и там общо взето съм търсила причините за агресията, нарастващата, причината за нетърпимостта един към друг. И тогава ми се е виждало много тревожно, а сега просто в много аспекти ми изглежда направо безизходно.

И на мен ми се струва, че много хвърляме кал срещу политиците, обаче политиците не са нещо по-различно от нас самите.

Аз мисля, че – не че ги оправдавам, но в крайна сметка те са наше продължение. Ние трайно като общество изпитваме едно чувство за неудовлетвореност, за безсилие.

Според мен с това беше белязан целият преход, вече 30 години и повече – едно чувство, че не се справяме. Ние не обичаме себе си, не уважаваме себе си и това някак си го прехвърляме върху целия социален, обществен живот.

Българинът, бих казал, не е излязъл от едно мислене на далаверата – дай сега да ударим кьоравото, пък каквото ще да става. И защо тогава да се чудим, че и политиците мислят така – ами те са просто нашето продължение. Хубаво, лошо – те са това, което сме и ние", смята социоложката.

На въпрос дали са нашите сънища Радева отговаря, че е така и тези сънища обаче се оказват кошмар.

"Вървим сякаш от лошо към по-лошо. Аз няма да се изненадам, ако и този път не се успее да се сформира кабинет, защото признавам, че част от тези млади надежди, уж нови неща в политиката – те са стряскащо некомпетентни, най-малкото, което мога да кажа. И то се оказа това по отношение на "Има такъв народ“.

Аз си признавам публично, че гласувах първия път за тях, но после бях все едно залята с кофа помия, защото се оказа, че тези хора въобще не разбират правилата на демокрацията.

Те тръгват като слон в стъкларски магазин и после викат "Ама защо беше такъв резултатът?“. Ти си абсолютно неподготвен, какво друго да очакваш?

Да не говорим сега пък и за скандала с другите нови млади. Най-малкото, което мога да кажа там, е, че един министър, ако не знае, е длъжен да провери. И не може ей така да приемаш желанието за действителност: ами аз така си мислех, че е много хубаво. Представяте ли си, този човек какви публични скандали можеше да направи, ако беше по-дълго време министър? Ужасяващо е това, просто ужасяваща неподготвеност", каза тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама Мира....тоя убавец е завършил ХАРВАРД БЕ!!! Ти викаш, че е неподготвен! НЕ може да бъде! Харвард е това, пиле! Макар, че то верно, или си неподготвен или си патологичен лъжец....направо да се чудуш кое да избереш...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: