Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социолог: Вероятността да отидем на избори е много по-голяма от това да има редовен кабинет
Автор: ИА Фокус 11:12 / 11.11.2022Коментари (0)475
© Архивна снимка
Самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че може да направи кабинет, но той няма да бъде приемлив. Това ще е кабинет от формациите, които подкрепиха Рашидов. Това са ДПС, БСП и Български възход. Това коментира в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Евелина Славкова, социолог.

"И Борисов си дава ясна сметка, че в обществен план ГЕРБ имат своята тежест и проблематика след 12 години управление и трудно може да се приеме от обществото такова правителство“, каза още социологът.

По думите и, на 2 октомври ние видяхме една разполовена България, когато малко хора излезнаха да гласуват за пореден път. "Едната половина си казаха - при ГЕРБ имаше спокойствие, знаехме какво се случва. Другата България каза, че ние не бива да забравяме разговора за корупция. Борисов си дава сметка, че ако създаде коалиция с ДПС, БСП, или "Български възход", това означава коалиция, която ще бъде дискредитирана в обществен план. А той не търси това. Следващата година има и местни избори и ГЕРБ може да загуби и градове, които години са управлявали“, добави Славкова. Според нея, за ГЕРБ има една възможна коалиция, с която са съгласни. Това е коалиция с "Продължаваме промяната" и ДБ. Повече от видно е обаче, че към този момент такава коалиция изглежда невъзможна. "Моето мнение е, че вероятността да отидем за пореден път на избори е много по-голяма, отколкото да има кабинет. То може да има, но той няма да бъде обществено приемлив и ще тръгне с ниско доверие. И в тази сложна ситуация,  която е България и светът, това може да донесе много щети на всички, които участват в тази коалиция. И ГЕРБ няма да рискува да скочи в такава коалиция, смята още Славкова.

Според нея е несериозно да се говори и мисли за кабинет с кратък хоризонт. "Мисля, че и служебният кабинет се справя добре, ако става въпрос за кратък хоризонт. Търсене на редовен кабинет за 5-6 месеца е малко несериозно. Представете си тази коалиция, в рамките на 5 месеца, какви бели могат да бъдат направени, защото тези хора си дават сметка, че хоризонтът им е кратък. Не мисля че е толкова дълбока политическата криза, за да стигаме до такава ситуация", каза още Евелина Славкова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: