Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социоложката Мира Радева с коментар броени дни преди вота: Хората никак не искат от същото
© Личен архив
Хората се чувстват изтощени и до голяма степен и политиците ми изглеждат изтощени. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" социологът Мира Радева. Липсваше енергия в тази кампания, липсваха нови предложения, категорична бе тя.

"На мен ми се струва, че самите избиратели никак не искат от същото. Имам предвид управление. Те казват: "Трябва да се направи същото управление, което…“. Самите гласоподавателите, тоест, ние, хората, избирателите, които отиваме до урните, разбираме колко решителен и важен е този момент, но се чувстваме доста объркани, защото самите политици, като че ли не задават ясна линия за развитие, и то в една ситуация, която е толкова тревожна. Тревожна в международен план, тревожна в икономически план. Наистина точно в такива тревожни ситуации трябва много изявено лидерско мислене и много нестандартен подход.

Искаме пред нас, пред очите ни да се роди лидер, който да ни поведе. Вижте какво се случи с войната – излезе Зеленски, пое функцията на лидер, каквато дори според мен той не е осъзнавал, че може да носи подобна отговорност, но застана пред хората и ги обедини. И ето, виждаме, че дори в момента се говори, че може би войната е обърната. Спомняте ли си коментарите в началото, че когато се казваше, че едва ли не това ще е война, която ще продължи няколко седмици. Очакваше се Путин с неговата огромна военна мощ просто да прегази това управление, да си сложи марионетно управление. Нищо такова не се случи, защото първо, Путин подцени самосъзнанието, националната идентичност на тези хора, които искаха различен свят, различен от този, който предлага Путин, и от друга страна, благодарение на невероятните лидерски качества на Зеленски. Той няколко пъти на ден се обръщаше към хората, говореше им, някак си показа, че е лидер. Ами точно това не видях в тази кампания. Някак си, дори и сега гледам един представител на бившата управляваща коалиция, и изглежда много втвърден в това, което било, искат от същото", каза Мира Радева. 

Според нея не се вижда истинско, мащабно и перспективно мислене.

"За мен избирателната активност ще бъде ниска, по-младите избиратели, които имат по-колебаещ се, неориентиран вот, вероятно няма да гласуват. И в една такава ситуация твърдите електорални ядра ще решат вота. И ще получим един много цветен парламент, който и при липсата на изявени лидерски качества, защото някой трябва да поеме отговорност, и да поеме отговорност за нестандартни решения, а като че ли това липсва, и ще се стигнем, много трудно дори да си го помисля, защото извинявайте, но в момента да няма правителство е безотговорност, вървим отново към нови избори, това е безумие", категорична бе Мира Радева.



Още по темата: общо новини по темата: 845
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: