Соломон Паси: Който иска мир, да отиде на Антарктида

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (13)
10:33 / 17.06.2016
1008
"Разбира се, че всички искаме да се избегне войната. Истината е, че ключът за успеха в преговорите с Русия, е следният - с Русия трябва да се говори много вежливо и добре въоръжено. Колкото си по-добре въоръжен, толкова си по-добре подсигурен", заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова тв бившият министър на външните работи Соломон Паси.

"Имаме необходимост да балансираме въоръжението в Черно море. Русия разполага с мащабен план за милитаризация на Черно море, който включва и 6 подводници, всяка от които въоръжена с ракети от по 1500 км обсег. България има нужда от баланс на въоръжението. Имаме нужда от нова натовска военноморска база по бреговете на България", категоричен е Соломон Паси.

По думите му страната ни няма нужда от солови акции между България, Турция и Румъния.

"Ако искаш мир, това е Антарктида. На всички останали територии по земята мирът е придружен от добро въоръжение", заяви още бившият външен министър.

"В момента сме в такава ситуация, че единствено Студената война може да спре Горещата война. Няма по-лошо от горещата война. Трябва да изберем от двете възможни беди по-малката, а това е добре подсигуреният гръб. Най-голямата възможна беда е войната. Не знаем как ще ескалират нещата в Черно море, ако не се подготвим достатъчно добре", коментира Соломон Паси.

А какво се случва с въоръжението на България?

"Имаме 40-годишни белгийски фрегати. Със сигурност ни трябват бойни кораби, но България вече може да произвежда такива бойни кораби", допълни Паси.


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).