Сотир Цацаров: Слънчев бряг е държава в държавата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:07 / 12.07.2016
1551
Следователят на случая с Митьо Очите и стрелбата в заведение в Слънчев бряг Иван Христов има търговска дейност. Не може човек да съвместява двете неща, да е бизнесмен и той е отстранен. Това каза пред Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров.

"Слънчев бряг е икономическа и админастративна държава в държавата. Там няма територия, от която да не се изкарват парични средства. Там войната не е само за наркотиците, а за количките със сладолед, за стоянките на такситата и за всяко друго кътче земя. Твърденията, че прокуратурата и полицията е ударила едната групировка, за да осигури чадър на друга, не е вярно. Срещу наглата престъпност трябва да се действа по този начин. Единият от задържаните продаваше райски газ - 5 лева за вдишване. КПП-та са тичане след събитията. Ако не се беше случила тази дандания, нямаше да се разбере, че морето всъщност е едно блато", смята Цацаров.

За делото Христо Бисеров: "Аз съм със съзнанието, че прокуратурата си е свършила работата, основанията против оправдателната присъда - към съда", каза Цацаров.

За популярните каси: "Трябва да се търси отговорност на лицата, които са предоставяли съответните лихви", е мнението на Цацаров.

"Имаме европейска проверка от 4-има прокурори. С какво трябва да се срамувам от делото КТБ. Те имат свободата да поискат всяко дело. Първото, от което се интерусуваха бе делото Гуцанов и операция "Медузи". Шпицкоманда в прокуратурата няма", каза още главният прокурор.

За Вежди Рашидов и искането му за оставка: "Бих направил проверка на имотното състояние на Вежди Рашидов, ако НАП реши, че има несъответствие - ще реагираме. За Рашидов имам мнение като гражаднин. Човек може да изпусне нервите си и след това да се извини. Тези, които искат оставаката на Рашидов, не са направили и една десета от това, което е направил Рашидов. Има подписи на хора, които са роднини от министерството на Рашидов. Има и подписи и на медийна група, а мястото не им е там", допълни Цацаров.

Виж коментарите (5)

Още по темата (140):
19.12.2022 Пак фалстарт на делото срещу Митьо Очите
27.10.2018 Цацаров с ексклузивни новини за Арабаджиеви, Баневи и Митьо Очите!
22.12.2017 Делото за стрелбата по Митьо Очите не успя да стартира
12.05.2017 Има арестувани при полицейска акция в Слънчев бряг
30.04.2017 Наддават тайно за още три имота на Очите
21.04.2017 Досъдебно производство срещу неизвестен извършител за палежа на "4you"
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).