Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Специалист: Съвсем скоро емигрантската вълна по улиците на София ще е факт
Автор: Екип Burgas24.bg 12:37 / 23.08.2015Коментари (5)1008
© Impact Press Group
Съвсем скоро емигрантската вълна по улиците на София ще е факт. Това каза доц. д-р Валентин Вацев, дългогодишен университетски преподавател по "Геополитика". По думите му бежанският поток, който преминава през България, говори съвсем откровено за безсилието на системите за сигурност. 

"Най-новото в тази област е, че Германия ще върне огромно количество бежанци, които са пристигнали в Германия откъм България. Но ние няма да можем да ги върнем никъде, защото те са влезли в България през Турция. Ние не може да се отнасяме към Турция, както Германия се отнася към България", коментира Вацев.

Според него бежанците, които се връщат от германското правителство, засядат в България.

"Емиграцията е проблем на две места в света. Някои биха посочили Русия като място с особено активни емиграционни процеси. В Русия се оправят достатъчно добре. Там територията е широка и властта е достатъчно сурова. 

Второто място, където емиграцията представлява, ако не първи, то поне сред първите три обществени проблеми - това е САЩ. Ако се интересувате, предизборната кампания за избор на президент в САЩ вече тече. Там основните участници се чувстват длъжни да сложат въпроса за отношенията към нелегалната емиграция на първо място. Американското общество е сенсибилизирано. То знае, информирано е и уверено решава този въпрос", обясни преподавателят по "Геополитика". 

По думите му третото място, което среща проблем с емиграцията, е Европа. 

"Европейската идентичност, европейската стабилност, европейското благосъстояние и всички други пропагандни лозунги на европейското ръководство прикриват една емигрантска вълна, срещу която съвсем скоро Европейския съюз ще вдигне ръце и ще признае, че не може да се защитава", смята доц. д-р Валентин Вацев.


Източник: радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Голямата причина е САЩ! Докато си беше Садам Хюсеин, в Ирак всичко си е било стабилно и спокойно. Ама не! Имал химическо оръжие за масово поразяване, което така и не го намериха до ден днешен. И досега в Ирак е неспокойно и хората напускат масово оттам. Сетне на мушката на САЩ застана Сирия. Защо им трябваше да разбишкат тази благополучна държава? Само защото не слушкала Белия дом. И възникна ИДИЛ. Кой изкупува петрола на ИДИЛ? Големият радетел за световна демокрация монополно го изкупува. И населението оттам масово напуска...Тук е мястото да отговоря на уважаемия доц.д-р Вацев, че няма на света такава система за сигурност, която да устои на този мощен наплив от бежанци. Щом причината са САЩ, нека да си поемат отговорността да помагат и с финанси, и с промяна на своята геополитика!
+7
 
 
И защо България да не може да се отнася към Турция както Германия към България?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: