Спецпрокуратурата и ГДБОП разкриха група, укрила 2 млн.лв. данъци при продажба на мобилни телефони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:15 / 21.10.2016
941
На 18 октомври, при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на София и Перник, е неутрализирана организирана престъпна група за данъчни измами. 

Според събраните до момента доказателства, от февруари 2015г. до октомври 2016г. групата е укрила около 2 млн. лева дължими ДДС и корпоративни данъци от продажбата на внесени в страната мобилни телефони. Установено е, че участниците са осъществили вътреобщностно придобиване на мобилни телефони от ЕС за около 10 млн. лева. Стоката е била доставяна от търговски дружества, регистрирани в ЕС, а получатели били български търговски дружества, регистрирани на подставени лица. Впоследствие мобилните телефони са продавани, без да е издавана първична счетоводна документация. Пред НАП са подавани месечни справки-декларации по ЗДДС с невярно съдържание, в които не са били декларирани извършените продажби. По този начин е избегнато плащане на ДДС и корпоративен данък в особено големи размери, възлизащи на около 2 млн. лв. В хода на процесуално- следствените действия са извършени претърсвания на общо 8 адреса на територията на София и Перник. Оттам са иззети множество документи, компютърни конфигурации и други доказателства.

Предстои анализ на събраните доказателства и повдигане на обвинения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Климатолог: В някои региони на страната вече са достигнати нормит...
Искат деца без ваксини да нямат достъп до образование
Снимките и телефоните на жени се раСнимките и телефоните на жени ...
Сачева към Асен Василев за пенсиите: Асене, не ни губи повече вре...
Главчев с остра позиция към новия президент на РС Македония
Психично болен мъж не спира да тормози съседите си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).