Спешна помощ: От години работим на ръба на физическите и психическите си способности и това не може да продължи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:59 / 13.11.2022
868
От години работим на ръба на физическите си и психически възможности и това не може и няма да продължи. Това се казва в позиция на Спешните медици, разпространена до медиите.

Ето пълния текст на позицията им:

От години работим на ръба на физическите си и психически възможности и това не може и няма да продължи!

Настояваме за държавна стратегия за Спешна помощ, която да набележи конкретни стъпки за преодоляване на проблемите, които ни поставят в невъзможност да помагаме на нашите пациенти в страданието и животозастрашаващите състояния!

Настояваме за 1-ва категория труд, какъвто е статута на останалите спешни екипи - полиция и пожарна, като напомняме, че заедно формираме част от Националната сигурност на страната!

Настояваме за достойни възнаграждения и увеличение на заплатите в Бюджет 2023 г.! Напомняме, че в нашата работа няма "клинични пътеки" и допълнително финансиране, както е в останалите сектори на Здравеопазването!

Настояваме за спешни законови мерки, които да привлекат медици към Центровете за спешна медицинска помощ за преодоляването на тежкия кадрови дефицит, който, поради неактуализираните заплати и условията на труд, се увеличи драстично!

Животът и здравето са най-висша ценност, зашото без тях нищо няма смисъл! Водени от това разбиране, сме готови колективно да напуснем системата, за да не носим бремето на загубени човешки животи поради безотговорно отношение от страна на държавата към болката на нашите пациенти и неимоверните ни усилия да им помагаме!

Да се допусне България да остане без спешна медицинска помощ в 21-ви век е показател за деградация и самоунищожение! За нас е недопустимо да бъдем "съучастници"! В линейките се спасява живот! В линейките се ражда живот!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...
Доставена е поредната военно-техническа помощ за Украйна
Обрат: Нулевата ставка все пак ще остане до края на 2024 година, ...
ЛУКОЙЛ с дарение към Община Бургас, ето какво ще се случи с него
Осигуриха 295 млн. лв. за фермерите, изплащат ги до тази дата
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).