Спешно търсят жито и фураж за приюта на отец Иван

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:47 / 28.12.2015
603
Спешно са необходими 75 т жито за брашно и 25 т фураж за приюта на отец Иван край Нови хан. В момента в дома има брашно само за 2 месеца, пише Монитор. Зовът за помощ е изпратен до областния управител на Добрич Детелина Николова от председателя на Християнски съюз Ваня Касабова. 

От своя страна Николова е препратила писмото до кмета на най-голямата община в областта - Добричка. Кметът Тошко Петков е публикувал апела за помощ на сайта на общината. В писмото си Ваня Касабова обяснява, че преди една година негово преподобие йеромонах Иван, ръководил дома за сираци "Св. Николай Чудотворец" в село Нови хан, е претърпял изключително тежка катастрофа, която му е попречила да обгрижва живеещите в дома 300 деца и майки.

Заради влошеното му здравословно състояние Управителният съвет на Християнски съюз взел решение и успял да осигури с помощта на благородни хора и държавата 25 т въглища, 200 кубика дърва, 1800 лв. за ремонт на 150-годишния храм в манастира. "Заради болестта си обаче отец Иван не е успял и не е във възможностите му сега да осигури хляба на живеещите в приюта, както и отглеждането на животните във фермата в село Якимово", информира Касабова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).