Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спестовници измислиха как да покриват ежедневни разходи, без да дават допълнително пари за теглене от банкомат
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 16.03.2023Коментари (0)517
©
Спестовници започнаха да местят заплатите си в детски банкови карти. Целта е да икономисат пари от такси, показа проучване на "Телеграф“. Идеята е да покриват ежедневни разходи, без да дават допълнително пари за теглене от банкомат.

Масово трезорите предлагат преференциални условия за детски дебитни карти. Те се издават към сметка на родителя, като възрастният може да превежда желаната сума, а операциите са ограничени до определени лимити. Ако картата бъде загубена или открадната, може веднага да се блокира. Трансакциите се следят чрез получаване на мейл или есемес до родителя при всяко плащане. По този начин, ако картата е в малчугана, можете да следите колко харчи, обясниха служители от банков офис в София. Обикновено детските дебитни карти се делят на два вида – едните са за хлапета, навършили 7 години до 14 години, а другите са за тийнейджъри до 18 години. Вторите са много предпочитани от младежи, които учат и живеят отделно от родителите си в друг град и по този начин могат лесно да получават джобни.

Често родителите ползват тези карти за ежедневно пазаруване за дома заради по-добрите условия. Детските карти са без такси за откриване и поддръжка, не се дължат и допълнително пари при плащане в магазините или при теглене от банкомат.

"Често тегля от близкия банкомат от картата на детето, когато трябва да купя дреболии от супермаркета, а нямам пари кеш“, сподели Ивелина Манова от София.

В някои банки няма и такса за преиздаване, ако валидността на картата изтече. Освен че има опция да се сложи ограничение на тегленето на пари от картата, тя е много удобна за превеждане на стипендии, допълниха банкери. Трезорите предлагат и специален дизайн на картите, който детето може само да си избере. Някои финансови институции въвеждат и допълнителни лимити за детските карти с цел безопасност. Пример за това е ограничението при използване на картата в определени търговски обекти, свързани с предмет на дейност като хазарт, продажба на алкохол, цигари и др., изтъкнаха банкери. Онлайн трансакциите с дебитните карти за тийнейджъри са възможни за лица над 18 години и могат да бъдат ограничавани след поискване от титуляря на сметката.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: